ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΝΟΝΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Στον αέρα βρίσκονται οι αγρότες στη Θεσσαλία και στη Μακεδονία έπειτα από τη μυστηριώδη εξαφάνιση του ιδιοκτήτη μιας από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις επεξεργασίας αγροτικών προϊόντων στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το voria.gr, η επιχείρηση έχει κλείσει, γεγονός που έχει προκαλέσει μεγάλη αναταραχή στους εργαζομένους της, καθώς και στους εκατοντάδες αγρότες οι οποίοι παρέδιδαν τα εμπορεύματά τους. Επίσης, η επιχείρηση φέρεται να είναι εκτεθειμένη και σε αρκετούς προμηθευτές.

Στο σχετικό δημοσίευμα αναφέρεται επίσης ότι αναστάτωση επικρατεί και σε άλλες περιοχές όπου υπάρχουν αρκετοί παραγωγοί οι οποίοι είχαν παραδώσει σε αυτήν την επιχείρηση τη σοδειά τους, όπως είναι τα Βασιλικά. Σημειώνεται επίσης ότι μέσα στις επόμενες ώρες οι παραγωγοί θα προσπαθήσουν να δημοσιοποιήσουν το πρόβλημα και να ενημερώσουν και τις αρμόδιες αρχές.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση παραγωγού της περιοχής του Ζαγκλιβερίου που τόνισε πως «η επιχείρηση απορροφούσε περίπου το 85% της παραγωγής σε σιτάρι, κριθάρι, βρώμη και καλαμπόκι, απ’ όλη την περιοχή της Θεσσαλονίκης. Το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής το έστελνε στο εξωτερικό, είτε ως πρώτη ύλη είτε ως επεξεργασμένη ζωοτροφή», ενώ άλλος παραγωγός σημείωσε πως η συγκεκριμένη επιχείρηση «έπαιρνε την παραγωγή από πολλά μέλη της Ελλάδας, όπως για παράδειγμα από τις Σέρρες, τη Θεσσαλία όπου υπάρχουν αρκετοί μεγαλοαγρότες, αλλά ακόμη και από Βουλγαρία».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ