Ο ΑΛΕΞΗΣ ΚΟΥΓΙΑΣ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΓΙΑ ΒΙΑΣΜΟ

Ο Αλέξης Κούγιας ανέλαβε την υπεράσπιση του άνδρα ο οποίος καταγγέλλεται για τον βιασμό 44χρονης εκπαιδευτικού στη Λάρισα. Στη σχετική ανακοίνωση του δικηγορικού του γραφείου σημειώνεται πως ο άνδρας, που είναι προϊστάμενος της καταγγέλλουσας, είναι «ακραία συκοφαντούμενος» και ψέγεται το ότι η 44χρονη έκανε την καταγγελία με καθυστέρηση.
Ξεκαθαρίζεται πως ο καταγγελλόμενος «αρνείται την οποιαδήποτε παράνομη συμπεριφορά εις βάρος της καταγγελλούσης» και προχωρά σε «μήνυση και αγωγή αποζημιώσεως για προσβολή προσωπικότητος τόσο εις βάρος της καταγγελλούσης, αλλά και εις βάρος οιουδήποτε τον συκοφάντησε, δημοσιοποιώντας εντελώς παράνομα το περιεχόμενο της ψευδούς και συκοφαντικής μηνύσεως».
Αγωγή θα κατατεθεί και κατά του δικηγόρου της 44χρονης καθώς, όπως τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση, «κατά παράβαση του πειθαρχικού κώδικα δικηγόρων και του νομικά κατοχυρωμένου πλέον τεκμηρίου αθωότητας, όχι μόνο δημοσιοποίησε το περιεχόμενο της μηνύσεως, διότι επίσης διέπραξε το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφημήσεως του κ. προϊσταμένου της καταγγελλούσης, αλλά προέβη και σε προσωπικές δηλώσεις κατά παράβαση του τεκμηρίου αθωότητας και των όσων προβλέπει ο Κώδικας Δικηγόρων».
Ο κ. Κούγιας αναμένεται να προχωρήσει σε τοποθέτηση σχετικά με την υπόθεση αφότου λάβει αντίγραφα της δικογραφίας.
Η καταγγελία
Ο δικηγόρος της καταγγέλλουσας, Θωμάς Παπαλιάγκας, σε πρωινή του συνέντευξη στο MEGΑ διευκρίνισε πως η εντολέας του και ο προϊστάμενός της είχαν κοινωνικές σχέσεις και είχαν βγει αρκετές φορές, μαζί και με άλλες συναδέλφους από το ίδιο γραφείο.
Τη νύχτα όπου φέρεται να έγινε ο βιασμός, ο άνδρας είχε κανονίσει μία έξοδο αλλά πήγε μόνο η εντολέας του και εκείνος της επιτέθηκε μέσα στο αυτοκίνητό του, που ήταν σταθμευμένο σε ένα πάρκινγκ.
Ο δικηγόρος επεσήμανε πως υπάρχει πλούσιο προανακριτικό υλικό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ