Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΦΕΡΝΕΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΚΩ

Στην Λάρισα ο δήμαρχος του νησιού Θεοδόσης Νικηταράς για συνάντηση εργασίας με τον Απ. Καλογιάννη

Ο συντονισμός των προσπαθειών για την ανάδειξη του Ιπποκρατικής ιδέας και του πατέρα της σύγχρονης Ιατρικής Ιπποκράτη, σε διεθνές επίπεδο, ήταν το αποτέλεσμα της συνάντησης εργασίας του Δημάρχου της Κω κ. Θεοδόση Νικηταρά και του Δημάρχου Λαρισαίων κ. Απόστολου Καλογιάννη.

O κ. Θ. Νικηταράς βρέθηκε στη Λάρισα, στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό και δρομολογήθηκε και κατά τις φετινές εκδηλώσεις του Δήμου Λαρισαίων με τίτλο «Ιπποκράτης, η Αέναη Επιστροφή», τις οποίες υποστήριζαν το Διεθνές Ιπποκρατικό Ιδρυμα της Κω και το Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτου Ιατρών.

Στη συνάντηση στο Δημαρχείο της Λάρισας, παρέστησαν επίσης ο πρόεδρος του τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καθηγητής Αθαν. Γιαννούκας και ο πρόεδρος του Συλλόγου «Ο Ιπποκράτης στην Λάρισα» κ. Ριζ. Χαλιαμπάλιας και από τη δημοτική αρχή του Δήμου Λαρισαίων ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημ. Δεληγιάννης και ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Επιστημών κ. Π. Σάπκας.

Στην συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα καλό κλίμα, συζητήθηκαν τρόποι και διαδικασίες για κοινή συμπόρευση των δυο Δήμων για την περαιτέρω ανάδειξη του Ιπποκράτη και της Ιπποκρατικής ιδέας, σε διεθνές επίπεδο και προς όφελος των τοπικών κοινωνιών της Κω και της Λάρισας.

Σε δηλώσεις του ο κ. Νικηταράς μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής:

«Με μεγάλη χαρά βρίσκομαι στην όμορφη πόλη της Λάρισας, στο γραφείο του εκλεκτού συναδέλφου δημάρχου Απόστολου Καλογιάννη, μεταφέροντας τους χαιρετισμούς της κοινωνίας της Κω, της γενέτειρας του Ιπποκράτη στην Λάρισα, σε ένα τόπο που φιλοξένησε τον Ιπποκράτη στο ύστερο της ζωής του, όπως έχει καταγράψει η Ιστορία.  Θεωρώ πως, ως Τοπική Αυτοδιοίκηση από κοινού, μπορούμε να αναπτύξουμε συνέργειες προς όφελος των τοπικών μας κοινωνιών, αναδεικνύοντας και ισχυροποιώντας διεθνώς το όνομα, την ταυτότητα και την αξία του Ιπποκράτη. Θεωρώ πως ο καθένας αντιλαμβάνεται το διακριτό ρόλο σ΄ αυτή την υπόθεση και χαίρομαι γιατί και ο Δήμαρχος της Λάρισας με ευρύτητα πνεύματος προσεγγίζει την υπόθεση.»

Ο κ. Νικηταράς, αναφέρθηκε επίσης στην στενή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί ήδη μεταξύ του νησιού της Κω και του  τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, υπογραμμίζοντας την παρουσία του προέδρου του τμήματος καθηγητή Θαν. Γιαννούκα στην Κω, πριν ένα μήνα και τη συνεργασία του με το Νοσοκομείο του νησιού αλλά και την προοπτική διοργάνωσης μεταπτυχιακών προγραμμάτων του τμήματος Ιατρικής του ΠΘ στο νησί.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απ. Καλογιάννης, σε δηλώσεις του τόνισε τα εξής:

«Με χαρά υποδέχθηκα σήμερα στο Δημαρχείο, τον συνάδελφο δήμαρχο του νησιού της Κω για μια συνάντηση εργασίας, ώστε να υπάρξουν συνέργειες μεταξύ των Δήμων της Κω,  ως γενέτειρας του Ιπποκράτη και της Λάρισας, όπου έζησε τα τελευταία χρόνια  και πέθανε ο Ιπποκράτης.

Θέλουμε να αναπτύξουμε από κοινού συνέργειες για τη διεθνοποίηση της φιλοσοφίας, της Ιπποκρατικής ιδέας και του τρποπου που άσκησε την ιατρική ο Ιπποκράτης. Σ΄ αυτή την κατεύθυνση οι Δήμοι μας έχουν πολλά να κάνουν και να ανταλλάξουν ιδέες, όχι μόνο για τα ζητήματα του  Ιπποκράτη.

Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον δήμαρχο κ. Νικηταρά για την επίσκεψη και την εποικοδομητική  συζήτηση».

Στο τέλος της συνάντησης ο κ. Καλογιάννης προσέφερε στον κ. Νικηταρά. αντίγραφα αρχαίων νομισμάτων της Λάρισας και εκδόσεις για τη Λάρισα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ