ΤΥΡΝΑΒΟΣ: ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΓΙΑ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΩΣ ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΓΕΤΟ

Ανάστατοι είναι οι καλλιεργητές ροδάκινων και νεκταρινιών στην ευρύτερη περιοχή του Τυρνάβου που είδαν χθες στους λογαριασμούς τους κάποια χρήματα ως προκαταβολή αποζημιώσεων για τις καταστροφές που προκάλεσε στις καλλιέργειές τους ο παγετός της Άνοιξης, αφού όπως υποστηρίζουν οι πληρωμές εμφανίζουν τεράστιες αδικίες και σε μερικές περιπτώσεις είναι εξευτελιστικές έως και μηδενικές.

Σε επικοινωνία του paidis.com με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου Στέλιο Τσικριτσή επιβεβαιώθηκε το κλίμα αγανάκτησης που επικρατεί στον αγροτικό κόσμο αφού όπως ανέφερε ο πρόεδρος αρκετοί είναι οι αγρότες που επικοινωνούν με τη διοίκηση του συλλόγου για να εκφράσουν απορίες για τον τρόπο που έγινε η πληρωμή και συνάμα την οργή και την αγανάκτησή τους για τον εμπαιγμό.

“Μιλάμε για εξευτελιστικές προκαταβολές που σε κάποιες περιπτώσεις είναι και μηδενικές. Αν δεν πρόκειται για λάθος και μπέρδεμα στο σύστημα τότε μιλάμε για μια κατάφορη αδικία σε βάρος των αγροτών που περίμεναν να πάρουν χρήματα για τις ζημιές του παγετού εδώ και μήνες. Και να σκεφτεί κανείς ότι οι αδικίες αυτές και τα μπερδέματα αφορούν μόνο τα νεκταρίνια και τα ροδάκινα, αφού για τις άλλες καλλιέργειές μας κυρίως αχλάδια και σταφύλια το τοπίο είναι θολό και ο χρόνος καταβολής των προκαταβολών άγνωστος.

Με δεδομένη αυτή την απαράδεκτη κατάσταση ο Αγροτικός Σύλλογος σε μια προσπάθεια στηρίξει τα μέλη του και τον αγροτικό κόσμο της περιοχής δεν θα μείνει με σταυρωμένα χέρια. Αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του δ.σ. του συλλόγου την Κυριακή όπου θα εξεταστεί διεξοδικά η κατάσταση και θα αποφασιστούν τα επόμενα βήματα συντονισμένων δράσεων με τη συμμετοχή όλων των αγροτών της περιοχής, ώστε μέσα από την πάλη μας να πετύχουμε άμεσες διορθώσεις των λαθών και άρση όλων των αδικιών που παρατηρήθηκαν”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ