ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ

Ανακοίνωση της ΔΑΣ ΟΤΑ για τις εκλογές στο υπηρεσιακό συμβούλιο νομού Λάρισας

Μετά από δύο σχεδόν χρόνια πανδημίας και την προσπάθεια επιβολής της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας (την οποία αποτρέψαμε), τις αλλεπάλληλες αναβολές – από την πλευρά της κυβέρνησης –  για τις εκλογές ανάδειξης των αιρετών εκπροσώπων των εργαζομένων σ’ αυτά, ορίστηκαν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας και πραγματοποιήθηκαν μόνο στο ΥΣ του Ν. Λάρισας, οι εκλογές την Τρίτη 2 Νοέμβρη 2021.

Να θυμίσουμε ότι τα ψηφοδέλτια για τις εκλογές ανάδειξης των αιρετών εκπροσώπων  κατατέθηκαν τον Ιούλιο του 2020. Από τότε έχει αλλάξει σε σημαντικό βαθμό όχι μόνο η σύνθεση των εκλογικών καταλόγων αλλά και των ψηφοδελτίων (συνταξιοδοτήσεις, αποχωρήσεις για διάφορους άλλους λόγους, μετατάξεις λόγω κινητικότητας από και προς τους Δήμους της περιοχής ή άλλων περιοχών κλπ).

Με βάση τα παραπάνω πάρθηκε ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ του ΓΣ της ΠΟΕ ΟΤΑ να γίνουν οι εκλογές με επικαιροποιημένους εκλογικούς καταλόγους και ψηφοδέλτια ενώ σε αντίθετη περίπτωση να απέχουμε όλες οι παρατάξεις από τις εκλογές, ώστε να πιεστεί η κυβέρνηση και να μην νομιμοποιήσουμε αυτή την διαβλητή διαδικασία. Με βάση αυτή την απόφαση, ΑΠΟΧΗ πραγματοποιήθηκε στις εκλογές από όλες τις παρατάξεις στις εκλογές των ΥΣ των νομών  Μαγνησίας, Καρδίτσας, Τρικάλων και του δήμου Αθηναίων (26 Οκτωβρίου).

Εντούτοις οι τοπικοί εκπρόσωποι των παρατάξεων – ψηφοδέλτια Συνδικαλιστική Ανατροπή και Ενωτική Πρωτοβουλία – Συνεργαζόμενοι ( ΑΣΚ – ΟΤΑ – ΜΕΤΑ-ΟΤΑ) του ν. Λάρισας, είχαν «διαφορετική άποψη», παρόλο που δίνουν όρκους πίστης στην ομοσπονδία.

Γιατί άραγε; Δεν ήξεραν την απόφαση; Δεν την είχαν καταλάβει; Ή είχαν τους δικούς τους λόγους……..!

Συνδικαλιστικές παρατάξεις-ψηφοδέλτια, που έχουν αποδεχθεί τον πυρήνα του αντεργατικού χαρακτήρα του κράτους και σε συνεννόηση με τις Δημοτικές Αρχές, έχουν μετατρέψει τα υπηρεσιακά συμβούλια σε μηχανισμούς εξυπηρέτησης, εξαγοράς και συναλλαγής, διαιρώντας τους εργαζόμενους και νομιμοποιώντας τις αυθαιρεσίες των Δημοτικών Αρχών, πουλώντας φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Εμείς ήμασταν και θα είμαστε το αυτί, το μάτι και η φωνή των εργαζομένων στα υπηρεσιακά συμβούλια γιατί θέλουμε τα υπηρεσιακά συμβούλια στο πλευρό των εργαζομένων και όχι της κυβέρνησης και των δημάρχων.

Θέλουμε σωματείο όπλο των εργαζομένων που με συνέπεια να παλεύει για να χτίσουμε ένα κίνημα που δεν θα αποδέχεται σαν δεδομένους τους αντιλαϊκούς νόμους, τις αντιλαϊκές πολιτικές,  κίνημα που θα συγκρούεται αποφασιστικά με κάθε αντεργατική πολιτική, που θα επιλέγει το δρόμο της πάλης για τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ