ΤΟ Ε.Κ. ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ PRAKTIKER

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Λάρισας στηρίζει τον αγώνα τον εργαζομένων στην Praktiker Hellas και την αυριανή 24ωρη Απεργιακή του κινητοποίησης για  να βάλουν φρένο στις επιδιώξεις της εργοδοσίας σε βάρος τους.

Η διεύθυνση της Praktiker θέλει  να επιβάλει συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα στα καταστήματά της και γι΄αυτό κι αντί για αυξήσεις, συγκροτημένα δικαιώματα με την υπογραφή ΣΣΕ  για όλους τους εργαζόμενους που ζήτησε  το Σωματείο εκείνη  πρότεινε μειώσεις.

Εμπόδιο στα σχέδια αυτά είναι η συλλογική οργάνωση και πάλη των εργαζομένων και γι’ αυτό προχώρησε στην απόλυση του γραμματέα του τοπικού παραρτήματος Λάρισας επειδή δεν δέχθηκε την αλλαγή των όρων εργασίας σε βάρος του.

Αξιοποιεί όπως κι άλλοι επιχειρηματικοί όμιλοι τον νόμο Χατζηδάκη  , όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο και την στήριξη που της προσφέρει η κυβέρνηση για χτυπηθεί κάθε φωνή διαμαρτυρίας, αντίστασης απέναντι στις αντεργατικές μεθοδεύσεις για την ένταση της εκμετάλλευσης σε βάρος των εργαζομένων, την εξασφάλιση ακόμη μεγαλύτερης κερδοφορίας.

Ο αγώνας των συναδέλφων στην  Praktiker για την διεκδίκηση υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας(ΣΣΕ) για ενιαίους όρους εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στην εταιρεία, για ανάκληση των απολύσεων είναι και δικός μας αγώνας. Είναι αγώνας που πρέπει να βρει απαντοχή και στήριξη από κάθε εργαζόμενο, κάθε σωματείο που δεν αποδέχεται και παλεύει ενάντια στην βαρβαρότητα που θέλουν να επιβάλουν στην ζωή μας.

Κάτω τα χέρια από το σωματείο και τους εκπροσώπους των εργαζομένων.

Στηρίζουμε τον αγώνα τους για ΣΣΕ.

Ο νόμος Χατζηδάκη να μείνει στα χαρτιά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ