ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΓΕΛ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

Στο πλαίσιο των βιωματικών διδασκαλιών πραγματοποιήθηκε από την κ. Ευαγγελία Φακή,  εκπαιδευτικός, κλ. ΠΕ02 με το τμήμα Γ1 του ΓΕΛ Τυρνάβου διαδικτυακή ξενάγηση στο Μουσείο Ολοκαυτώματος Καλαβρύτων στις 4-10-2021. Η διαδικτυακή ενημέρωση   έγινε από τους κυρίους: Σάββα Καζάνη, Δήμο Γκρέστα και Θεοδόση Παναγόπουλο και περιλάμβανε παρουσίαση αρχικά του χώρου στον οποίο στεγάζεται το Μουσείο με αναφορές στην ιστορικότητα του κτιρίου, στην πολιτισμική και εμπορική δραστηριότητα των Καλαβρύτων προπολεμικά και, φυσικά, στα ιστορικά γεγονότα της Ιταλικής και Γερμανικής κατοχής με αποκορύφωμα το ολοκαύτωμα και τον ολοκληρωτικό αφανισμό του ανδρικού πληθυσμού στις 13- 12- 1943.

Οι μαθητές δήλωσαν ότι έμειναν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι, συγκινημένοι και προβληματισμένοι για τη θηριωδία του πολέμου και αυτό φάνηκε και από τις ερωτήσεις που απηύθυναν στους υπευθύνους της ξενάγησης.

Η Δ/ντρια του Γενικού Λυκείου Τυρνάβου κ. Κωνσταντινιά Πατσή και ο Σύλλογος διδασκόντων ευχαριστεί θερμά τους κυρίους:

Σάββα Κοζάνη, Μουσειολόγο – Ιστορικό, συνεργάτη του Μουσείου

Δήμο Γκρέστα,  Ιστορικό, συνεργάτη του Μουσείου

Θεοδόση Παναγόπουλο, Εκπαιδευτικό ΠΕ03,μέλος του Δ.Σ. του Μουσείου για την καθοριστική συμβολή τους στην επιτυχή ολοκλήρωση της εκδήλωσης.

 

 

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ