ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ-ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΔΗΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

Ο Χρ. Κέλλας για τη σημερινή επίσκεψη της αναπ. υπουργού Υγείας Μ. Γκάγκα, την οποία συνόδευε στις επαφές που είχε στη Λάρισα

«Το Εθνικό Σύστημα Υγείας πιέζεται, αλλά αντέχει. Η κυβέρνηση συνεχίζει να πολεμά την πανδημία του κορονοιού, επενδύοντας στην πειθώ για την ανάγκη αύξησης των εμβολιασμών και στην ενίσχυση του ΕΣΥ, τόσο με την προκήρυξη νέων θέσεων ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, όσο και με συνέργειες με τον ιδιωτικό τομέα και συνεργασία με όλους τους φορείς. Απαραίτητη θεωρείται η ενεργή συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην εκστρατεία ενίσχυσης της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού».

Αυτά δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής νομού Λάρισας Χρήστος Κέλλας, ο οποίος συνόδευσε την αναπλ. Υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα στις διαδοχικές της επισκέψεις και συναντήσεις με τον δήμαρχο Λαρισαίων κ. Καλογιάννη, τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό, τις διοικήσεις των δύο Νοσοκομείων της Λάρισας και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Θεσσαλίας.

Ο Λαρισαίος γιατρός, ο οποίος βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την δήλωση της αν. Υπουργού Υγείας ότι «στόχος είναι στο ΕΣΥ να συνεχιστεί η νοσηλεία covid και μη covid περιστατικών», όπως και ο ίδιος είχε τονίσει στην πρόσφατη συνάντηση του με τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου της πόλης.

Αναλυτικότερα η δήλωση Κέλλα, με την ολοκλήρωση των συναντήσεων της κ. Γκάγκα στη Λάρισα: «Συνόδευσα σήμερα την φίλη αν. Υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα στις διαδοχικές επαφές που είχε με τις διοικήσεις των δύο Νοσοκομείων και με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Χαιρετίζω τη δήλωσή της ότι «το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας δεν θα μετατραπεί σε covid Νοσοκομείο, ώστε να συνεχίσει να παρέχει τις υπηρεσίες του σε όλους ανεξαιρέτως, τους ασθενείς».

Στις υπηρεσιακές συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν καταγράφηκε η δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της πόλης, από τις συνεχώς αυξανόμενες εισαγωγές ασθενών με κορονοιό, κυρίως ανεμβολίαστων, που δοκιμάζουν τις αντοχές των εργαζομένων  και του συστήματος υγείας. Απευθύνω κάλεσμα αφενός στους πολίτες να σπεύσουν άμεσα να εμβολιαστούν και αφετέρου σε όλους τους οργανωμένους φορείς να συνδράμουν ενεργά στην εθνική προσπάθεια ανάσχεσης της πανδημίας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ