Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΤΗΣ Μ. ΓΚΑΓΚΑ ΜΕ Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟ – ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας επισκέφθηκε το πρωί τον περιφερειάρχη και το δήμαρχο – Κρεβάτια στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο και στον ιδιωτικό τομέα ζήτησε ο κ. Αγοραστός

Την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας κ. Μίνα Γκάγκα υποδέχθηκε, το πρωί της Δευτέρα,  στο γραφείο του στο Δημαρχείο της Λάρισας, ο Δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης. Στην συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα καλό και εποικοδομητικό κλίμα  και στην οποία παρέστησαν επίσης ο βουλευτής Λάρισας κ. Χρ. Κέλλας, ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ κ. Φ. Σερέτης,  ο γενικός γραμματέας  του Δήμου κ. Γ. Οικονομίδης και συνεργάτες της υπουργού, έγινε εκτενής συζήτηση για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Λάρισα και την ευρύτερη περιοχή,  σε σχέση με την πανδημία.

Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για την πορεία του εμβολιασμού, την κατάσταση στα Νοσοκομεία της Λάρισας και την τήρηση των γνωστών μέτρων προστασίας. Ο κ. Απ. Καλογιάννης, τόνισε για ακόμα μια φορά, ότι ο Δήμος Λαρισαίων είναι σε στενή συνεργασία και σε συνέργειες με όλες τις αρμόδιες αρχές για την καλύτερη διαχείριση των ζητημάτων που αφορούν την πανδημία.

Mετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Καλογιάννης σε δήλωσή του τόνισε τα εξής:

«Από την συνάντηση με την κα Γκάγκα προέκυψαν ζητήματα για τα οποία οφείλουμε να ενημερώσουμε τους πολίτες. Συζητήσαμε για όλες τις ενέργειες που πρέπει να αναπτύξουμε στην πόλη για να πάει καλύτερα ο εμβολιασμός. Υπάρχουν περιθώρια να αναπτύξουμε περισσότερες δραστηριότητες γι’ αυτό το θέμα. Θα βρούμε τον βηματισμό προκειμένου να βελτιώσουμε το εμβολιαστικό πρόγραμμα στην πόλη μας.

Για μια ακόμη φορά καλώ τους συμπολίτες μας να προστρέξουν για να γλυτώσουμε ζωές. Δεν θέλουμε με τίποτα την Άνοιξη να μιλάμε για μεγάλο αριθμό ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους.

Η οικονομία πρέπει να προχωρήσει και ανθρώπινες ζωές πρέπει να σωθούν».

Στο τέλος της συνάντησης ο Δήμαρχος δώρισε στην κλ. Γκάγκα εκδόσεις της πόλης, ενώ σημειώνεται πως αύριο Τρίτη το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαρισαίων θα συζητήσεις για άλλη μια φορά για την πορεία της πανδημίας στην περιοχή.

Με τον περιφερειάρχη

Ανάλογη συνάντηση είχε η κ. Γκάγκα και με τον περιφερειάρχη Κ. Αγοραστό ο οποίος εξέφρασε τον προβληματισμό του για την πορεία της πανδημίας σε ολόκληρη τη Θεσσαλία. Ο κ. Αγοραστός δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία και κυρίως της Λάρισας και του Βόλου, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα άμεσης εξεύρεσης κρεβατιών τόσο στον ιδιωτικό τομέα όσο και μέσω της αξιοποίησης του στρατιωτικού νοσοκομείου της Λάρισας.

Τέλος έθιξε το θέμα των εμβολίων για τη γρίπη τονίζοντας ότι φέτος αναμένονται έξαρση αλλά και κρούσματα βαριάς νόσησης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ