ΌΤΑΝ  ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ  ΑΠΛΩΣ …ΕΥΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ  ΠΡΟΣΕΥΧΟΝΤΑΙ

Η Ε. Λιακούλη για την επίσκεψη της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας στη Λάρισα

Για την επίσκεψη της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας,  στο νομό Λάρισας και στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας, η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Ευαγγελία Λιακούλη προέβη σε δήλωση, ασκώντας κριτική και θέτοντας μια σειρά ερωτημάτων που δεν απαντήθηκαν , επισημαίνοντας τα εξής:

«Ο νομός μας, είναι στο «κόκκινο» εδώ και βδομάδες και οι γιατροί μας λένε ότι πάμε από το κακό στο χειρότερο. Οι κλίνες ΜΕΘ έχουν πληρωθεί και μεταφέρονται ασθενείς σε άλλους νομούς. Τα χειρουργεία σταμάτησαν και ανακαλούνται όλοι οι προγραμματισμοί. Οι υγειονομικοί που δεν δέχονται να εμβολιαστούν, είναι σε αναστολή . Οι υγειονομικοί που εμβολιάστηκαν, φθίνουν , είναι στο όριο των δυνάμεών τους, ενώ κι ένα τμήμα αυτών, νοσούν καθημερινά.

Οι νοσοκομειακοί,  δηλώνουν ότι έχουν φτάσει στο όριο και «δεν υπάρχει παρακάτω» . Τόσο το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο όσο και το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, «δουλεύουν» στο κόκκινο και δηλώνουν δημόσια ότι είναι σε απόγνωση. Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ήρθε στη Λάρισα. Τόσο ο κ Υπουργός πρόσφατα ,  όσο και η κ αναπληρώτρια Υπουργός σήμερα , πραγματοποίησαν συναντήσεις και επισκέψεις, κυρίως επικοινωνιακού χαρακτήρα. Κάλεσαν αυτούς που ήθελαν, διασφάλισαν ότι δεν θα υπάρξουν «αντίθετες φωνές», απέκλεισαν θεσμικούς φορείς του νομού και έκαναν …δηλώσεις, δηλαδή ευχολόγια – για να μην πω , μνημόσυνα, αφού το θανατικό, μας έχει περιζώσει. Με ευχές όμως, δεν εκπονούνται πολιτικές. Δεν συγκροτούνται ολοκληρωμένα προγράμματα αντιμετώπισης του προβλήματος.

Oι υπουργοί, ήλθον , είδον και απήλθον! Δεν απάντησαν στα βασικά ζητήματα και αρκέστηκαν να ..ευχηθούν,  το ΓΝΛ να …μην μετατραπεί σε νοσοκομείο covid ! Όταν όμως η υπουργός εύχεται, ο πολίτης προσεύχεται !  Κατά τα λοιπά, μία από τα ίδια . Κανένα κρίσιμο ερώτημα δεν βρήκε απάντηση : Πόσα κρεβάτια ΜΕΘ θα υπάρξουν επιπλέον στη Λάρισα; Σιωπή. Πόσοι γιατροί και νοσηλευτές θα ενισχύσουν το σύστημα; Σιωπή. Πώς θα αντιμετωπιστεί η παύση όλων των χειρουργείων ; Σιωπή. Πώς θα νοσηλευθεί στη ΜΕΘ ένα περιστατικό επείγον –μη covid (έμφραγμα, εγκεφαλικό κλπ) ;

Σιωπή. Ποια στοχευμένη καμπάνια θα γίνει στο νομό, για να ενισχυθούν οι εμβολιασμοί ; Σιωπή. Ποιο είναι το συγκροτημένο σχέδιο του Υπουργείου για το σύστημα υγείας του νομού μας που παραμένει στο κόκκινο εδώ και εβδομάδες ; Σιωπή … Τελικά, αναρωτιέμαι, γιατί ταλαιπωρήθηκαν και ήρθαν στη Λάρισα ; Τί ακριβώς ήρθαν να μας πούνε ;»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ