Η ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Ανακοίνωση – κάλεσμα του παραρτήματος Λάρισας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου που διοργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή στις 10 π.μ. στον ΟΑΕΔ

Είναι σε εξέλιξη η πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τους δικαιούχους μέσω Μητρώου Καλλιτεχνών για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο του 2021. Πρόκειται για μια ανάσα απαραίτητη για χιλιάδες συναδέλφους. Αυτά τα χρήματα δεν είναι δώρο της κυβέρνησης προς εμάς. Είναι λεφτά που βγήκαν από τον κρατικό προϋπολογισμό τον οποίο τον έχουμε στηρίξει κατά 95% οι μισθωτοί, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι άνθρωποι του μόχθου.

Αποτελούν ελάχιστο μέρος από την υποχρέωση του κράτους απέναντί μας. Είναι ψίχουλα σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες, την ώρα που η ακρίβεια και η φοροληστεία χτυπάνε κόκκινο. Ακόμα και αυτά τα ψίχουλα δεν θα τα έδιναν όμως χωρίς τον οργανωμένο συλλογικό μας αγώνα με την στήριξη του συνόλου της κοινωνίας.
Είναι απαράδεκτο συνάδελφοι που έκαναν τα χαρτιά τους για να πάρουν ταμείο ανεργίας το καλοκαίρι να χάνουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού για τον μήνα Ιούνη επειδή ο ΟΑΕΔ τους έβαλε για παράδειγμα τα χρήματα του ταμείου 26 Ιούνη και όχι 1 Ιούλη με αποτέλεσμα να μην το δικαιούνται.

Ένα ζήτημα που το σύγχρονο «επιτελικό κράτος» μπορεί να λύσει γρήγορα και άμεσα γίνεται μπαλάκι από το υπουργείο στον ΟΑΕΔ και αντίστροφα. Η επιβίωση των συναδέλφων δεν είναι παιχνίδι. Όταν υπάρχει πρόβλημα στην επένδυση ενός επιχειρματικού ομίλου γιατί τα πάντα λύνονται σε μια νύχτα; Δεν μιλάμε για τίποτα προνόμια, αρκετοί με το που θα πάρουν τα λεφτά θα τα ακουμπήσουν στα χρέη προς ΔΕΗ, Εφορία, Τράπεζες, για φροντιστήρια, φάρμακα, γιατρούς κλπ. Δεν μπορεί λοιπόν διαχρονικά να είμαστε οι άτυχοι που δεν κάναμε καλά το «κουμάντο» μας, να φταίμε εμείς και ποτέ οι κυβερνήσεις που μας φτάσανε εδώ.

Απαιτούμε εδώ και τώρα η Κυβέρνηση, τα αρμόδια υπουργεία, ο ΟΑΕΔ να δώσουν λύση στο πρόβλημα!
ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 10:00 πμ ΣΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
Όποιος συνάδελφος αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο πρόβλημα, ανεξάρτητα αν είναι μέλος του Συλλόγου ή όχι, να έρθει άμεσα σε επαφή με το παράρτημα της Λάρισας:
Εργατικής Πρωτομαγιάς 6, Λάρισα 412 22
Τηλ. Επικοινωνίας : 241 025 0708
Ιστοσελίδα: www.pmu.gr
Facebook : https://www.facebook.com/pmsparartimalarissas
e-mail : pmsparlar@gmail.com

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ