Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΑΝ. ΞΑΝΘΟΥ – ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ

Η Αννα Βαγενά για την επίσκεψη του πρώην υπουργού και την κατάσταση στα νοσοκομεία της Λάρισας

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, επισκέφθηκε το Δημαρχείο της Λάρισας όπου είχε συνάντηση με το δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην εξέλιξη της πανδημίας, τόσο στη χώρα, όσο ιδιαίτερα στη Θεσσαλία και τη Λάρισα. Ο κ Ξανθός συνοδεύονταν από το βουλευτή Λάρισας κ. Βασ. Κόκκαλη και τοπικά στελέχη του κόμματος.

Η Αννα Βαγενά

Η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λάρισας, μετά το πέρας των συσκέψεων που πραγματοποιήθηκαν με τις διοικήσεις και το ιατρικό προσωπικό στα δύο δημόσια νοσοκομεία της Λάρισας κατά την επίσκεψη του τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέα Ξανθού την Τρίτη 9/11/21, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Όταν πριν από έναν χρόνο κατέθετα την Επίκαιρη Ερώτηση για την επιτακτική ανάγκη λήψης επειγόντων μέτρων, περιγράφοντας την άσχημη κατάσταση στην οποία βρίσκονταν ήδη τα δύο δημόσια νοσοκομεία της πόλης μας, δεν μπορούσα να φανταστώ τα όσα είδα και άκουσα σήμερα κατά τις συσκέψεις με τους διοικητές και τους γιατρούς τους.

Πραγματικά με συγκλόνισαν τα λόγια του διευθυντή της ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, κ. Απόστολου Κομνού, που μας είπε ότι τα νοσοκομεία το πολύ να αντέξουν άλλη μία εφημερία, ότι αν ελαττωθεί ο αριθμός των κρουσμάτων, πράγμα το οποίο δυστυχώς δεν διαφαίνεται, τότε μόνο μπορεί η κατάσταση να αντιμετωπιστεί, αλλιώς θα ξεφύγει, ότι παλεύουν για την επόμενη εφημερία, ότι δεν υπάρχει άλλο κρεβάτι εντατικής και ότι ο επόμενος που θα έχει ανάγκη να διασωληνωθεί θα διασωληνωθεί σε διάδρομο.

Ακόμα, ο κ. Δημήτρης Μπαμπαλής, διευθυντής του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας μας είπε ότι το πέμπτο κύμα της πανδημίας μας βρήκε σε ακόμα χειρότερη κατάσταση από τα προηγούμενα. Ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο δεν είχε γίνει αναμόρφωση του προϋπολογισμού και ότι από τον Ιούλιο δεν υπάρχει κωδικός για την προμήθεια αντιδραστήρων. Ότι θα ζήσουμε εφιαλτικές σκηνές.

Αντίστοιχα, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, σύμφωνα με την ενημέρωση του καθηγητή Παθολογίας και διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής, κ.  Γεώργιου Νταλέκου,  ακόμα και το σύστημα παροχής οξυγόνου κινδυνεύει με πτώση, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται. Παράλληλα, η λίστα αναμονής στα χειρουργεία για τα μη covid περιστατικά έχει φτάσει τις 7.000.

Είναι εγκληματικό μετά από δύο χρόνια πανδημίας τα δημόσια νοσοκομεία μας να βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση. Και αυτό είναι ένα έγκλημα για το οποίο η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά την Κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη προσωπικά. Τώρα πια δεν μπορούν να πουν τώρα ότι δεν ήξεραν, δεν υπάρχει πια καμία δικαιολογία. Ο πρωθυπουργός, αντί να κηρύσσει κάθε τόσο τη λήξη της πανδημίας και να οδηγεί τον κόσμο σε εφησυχασμό, θα έπρεπε να προετοιμάζει και να θωρακίζει το ΕΣΥ.

Δεν με νοιάζει αν με κατηγορήσουν για λαϊκισμό, αλλά πραγματικά πιστεύω ότι αντί να αγοράζουμε Rafale έπρεπε να ενισχύουμε τα νοσοκομεία. Γιατί ο πραγματικός πόλεμος είναι αυτός που βιώνει αυτή τη στιγμή η χώρα μας, με τις εκατόμβες των νεκρών να αποτελούν την καθημερινότητά μας.»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ