ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΕΚΡΗΚΤΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ – ΕΝΘΑΡΡΥΝΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ

Εντονη είναι η ανησυχία που επικρατεί στους κύκλους των υγειονομικών στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Τυρνάβου εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων που ακολουθεί δυστυχώς τη γενική εικόνα όλου του νομού Λάρισας. Οπως αναφέρουν υγειονομικοί που γνωρίζουν την κατάσταση μόνο στο Κ.Υ. Τυρνάβου εντοπίζονται υπερτριπλάσια κρούσματα από αυτά που καταγράφοντας το προηγούμενο διάστημα και το χειρότερο είναι ότι τα μισά και πλέον από αυτά οδηγούνται στα νοσοκομεία και αφορούν άτομα νέας και μέσης ηλικίας που στη συντριπτική πλειοψηφία είναι ανεμβολίαστα.

Το μόνο ενθαρρυντικό στοιχείο σε αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα είναι η αύξηση των εμβολιασμών που παρατηρείται τις τελευταίες 4 – 5 ημέρες τόσο στο Κέντρο Υγείας όσο και στο Π.Ι. Αμπελώνα.

Την ίδια ώρα περίπου 200 εμβολιασμοί πραγματοποιήθηκαν στις κινητές μονάδες της 5ης ΥΠΕ στην Κοιλάδα και στο Αργυροπουλι την Κυριακή και την Δευτέρα από τους επαγγελματίες υγείας του Κ.Υ. Τυρναβου έξω από τους ιερούς ναούς των δυο περιοχών.

Μετά το ισχυρό “Ναι” της εκκλησίας στους εμβολιασμούς και την στήριξη της 5ης ΥΠΕ και της περιφέρειας, οι επαγγελματίες του ΚΥ Τυρνάβου έδωσαν εκτός από συμβολικό και ουσιαστικό τόνο στην όλη προσπάθεια παρεμβαίνοντας θετικά στον πληθυσμό ευθύνης τους.

Παράλληλα με ιδιαίτερα αυξητικές τάσεις συνεχίζονται οι εμβολιασμοί τόσο στο ΚΥ Τυρνάβου όσο και στο Π.Ι. Αμπελώνα. Τις τελευταίες ημέρες γίνονται συνολικά περίπου 100 εμβολιασμοί, ενώ βάσει των στοιχείων από τα ραντεβού τις επόμενες ημέρες αναμένεται να γίνονται ακόμη αι 150 εμβολιασμοί ημερησίως και τα περισσότερα από τα μισά ραντεβού αφορούν την 1η δόση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ