ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ: ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΘΛΙΒΕΡΗ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΕΚ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δείτε τί αναφέρει στην ανακοίνωσή της η παράταξη

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Αυτή την ώρα το σωματείο μας, η ΕΛΜΕ Λάρισας,  δίνει την μάχη ενάντια στην καταστροφική για το δημόσιο σχολείο αυτοαξιολόγηση-αξιολόγηση. Με απόφαση  του ανώτατου οργάνου της, την  ΓΣ, κηρύχθηκε απεργία-αποχή με  την  κατάθεση εξώδικου. Στην απεργία-αποχή ήδη συμμετέχουν δύο σχολεία με πλειοψηφικές αποφάσεις των συλλόγων τους αλλά και δεκάδες συνάδελφοι στα υπόλοιπα σχολεία.

Αυτή την ώρα η ροζ συνιστώσα (ΣΥΝΕΚ) της 5ης φάλαγγας του κυβερνητικού συνδικαλισμού στο σωματείο, σε συνέχεια του πραξικοπήματος στην ΟΛΜΕ, αντικαταστατικά, πολεμάει με απίστευτο  αλλά όχι και ακατανόητο μένος την απεργία. Μένοντας πιστοί στις κομματικές τους εντολές για σιγή νεκροταφείου στο εκπαιδευτικό κίνημα παραδέρνουν μεταξύ αλλοπρόσαλλων και ευκαιριακών «θέσεων». Πότε τρομοκρατώντας τους συναδέλφους, πότε μοιράζοντας «κοινά κείμενα» και πότε υψώνοντας -θεωρητικά πάντα- μαύρες σημαίες στα σχολεία.

Επενδύουν στην απογοήτευση των συναδέλφων. Στην απογοήτευση που με κάθε τρόπο προσπαθούν να εμφυσήσουν στον κλάδο. Πιστεύουν πως όσοι συνάδελφοι συμμετέχουν ενεργά στις συλλογικές διαδικασίες του σωματείου είναι «χειροκροτητές» -ακριβώς έτσι το διατύπωσαν στην προηγούμενη ΓΣ προκαλώντας την αγανάκτηση στο σώμα της συνέλευσης.

Προσπαθούν  με  κραυγές  να  αποκρύψουν  το  γεγονός   ότι  είναι  η μόνη  παράταξη που δεν  υπέγραψε  το  εξώδικο, παρόλο που  ήταν  υποχρέωση της ,όπως  ορίζει  το  καταστατικό. Ελπίζουν τα μέλη του σωματείου να έχουν μνήμη χρυσόψαρου. Θα τους βόλευε αφάνταστα. Τότε, θα μπορούσαν ανέξοδα να δηλώνουν:

«Μαζικά συμμετέχουμε, συνδιαμορφώνουμε τις αποφάσεις μας, για να μην αποφασίζει κανείς για μας, χωρίς εμάς. Συνεχίζουμε σε ενιαίο, κοινό, πανελλαδικό μέτωπο!» (από την πρόσφατη ανακοίνωσή τους).

Ώστε έτσι λοιπόν, «να μην αποφασίζει κανείς για μας, χωρίς εμάς»!

Το λένε αυτοί που στην συνέλευση προέδρων της ΟΛΜΕ, μαζί με τη ΔΑΚΕ  πούλησαν ένα ολόκληρο κλάδο ανατρέποντας τις αποφάσεις για απεργία-αποχή!

Αυτοί που επιχειρούν να μας παραδώσουν δεμένους χειροπόδαρα στο υπουργείο για να υπηρετήσουν τις κατευθύνσεις του κόμματός τους. Οι  διασπαστές  του  κλάδου  που  διακινούν  στα  σχολεία διάφορα κείμενα  τα   οποία δεν  είχαν  το  θάρρος  να  τα  καταθέσουν   στη  Γενική  Συνέλευση.

Αυτοί που ακόμα και τώρα δεν ψηφίζουν στην ΟΛΜΕ ούτε την πρόταση για τη συμμετοχή της ΟΛΜΕ στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου. Αυτοί  που  στη  Λάρισα  δηλώνουν  ότι  είναι  υπέρ  της  επαναπροκήρυξης  της  απεργίας αποχής , όταν  στην ΟΛΜΕ  η  παραταξή  τους  δεν  δεχόταν  ούτε  καν  νέες  συνελεύσεις!! Θαυμάστε  εμπαιγμό!

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι!

Καμιά αναμονή! Ψηλά το κεφάλι! Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία της απεργίας-αποχής. Για να πιεστεί περαιτέρω η ΟΛΜΕ να επαναπροκηρύξει την απεργία-αποχή σύμφωνα με την θέληση του κλάδου. ­Συμμετέχουμε στην ΓΣ για να ακουστεί καθαρά και ξάστερα η φωνή μας στην επόμενη συνέλευση προέδρων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ