ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ ΣΤΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΚΑΙ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Ακρως ανησυχητικά είναι τα επίσημα στοιχεία για την εξέλιξη του κορωνοϊού στο νομό Λάρισας που εμφανίζεται ως πρωταθλητής στη διασπορά των κρουσμάτων αφού όπως φαίνεται στη χθεσινή έκθεση του ΕΟΔΥ έχει 200 και πλέον κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους.

Την ανησυχητική αυτή εικόνα επιβεβαίωσε χθες το βράδυ μιλώντας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Λαρισαίων ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Χρήστος Χατζηχριστοδούλου ο οποίος υποστήριξε ότι ο νομός πέραν του υψηλού αριθμού κρουσμάτων εμφανίζει ανησυχητικά υψηλά νούμερα σε διασωληνωμένους, νεκρούς και νοσηλευόμενους.

Σχολιάζοντας τη μηδενική εξέλιξη του ιικού φορτίου στα λύματα ο κ. Χατζηχριστοδούλου σημείωσε ότι δεν πρέπει να μας καθησυχάζει το γεγονός ότι εμφανίζουν μηδενική εξέλιξη σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, αφού το φορτίο ήταν ήδη πολύ υψηλό και δεν δείχνει στοιχεία αποκλιμάκωσης κάτι που ερμηνεύεται ότι και στην περίπτωση που φτάσαμε στην κορύφωση των κρουσμάτων τότε η αποκλιμάκωση θα αρχίσει να φαίνεται μετά από 3 περίπου εβδομάδες, ενώ αν ακολουθήσει και ο νομός τη γενική τάση περί έξαρσης των κρουσμάτων τότε τα πράγματα θα είναι ακόμη πιο δύσκολα.

Κληθείς να σχολιάσει την εικόνα στους δήμους του νομού ο κ. Χατζηχριστοδούλου τόνισε ότι βάσει των στοιχείων που διατηρεί το πανεπιστήμιο μέχρι προχθές πρωταθλητής στο νομό Λάρισας σε αrιθμό κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους ήταν ο δήμος Τυρνάβου, ενώ όπως ανέφερε σήμερα στο paidis.com με τα χθεσινά στοιχεία πρωταθλητής είναι ο δήμος Φαρσάλων και ακολουθεί ο δήμος Τυρνάβου.

Δυστυχώς οι δύο περιφερειακοί δήμοι έχουν καταστεί πρωταθλητές των πρωταθλητών σε επίπεδο χώρας.

ΜΕΘ

Εν τω μεταξύ χθες συνταρακτικά ήταν τα στοιχεία που παρουσίασε και ο διευθυντής της ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου της Λάρισας Απ. Κομνός που τόνισε ότι στη σημερινή εφημερία του νοσοκομείου αν δεν δοθούν άμεσα οι κλίνες του ιδιωτικού τομέα τότε δεν θα υπάρχει κενό κραβάτι.

Τέλος ο κ. Κομνός απάντώντας σε ερώτηση δημοτικού συμβούλου ξεκαθάρισε ότι δυστυχώς οι μισοί από αυτούς που βρίσκονται διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ θα χάσουν τη ζωή τους.

Δείτε την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στο βίντεο που ακολουθεί:

Από το δέκατο τρίτο λεπτό η εισήγηση του κ. Χατζηχριστοδούλου και από το τριακοστό πρώτο η τοποθέτηση του κ. Κομνού:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ