ΣΤΑ 39€ ΜΗΝΙΑΙΩΣ Η ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΓΙΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΚΑΙ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ

Νέα δέσμη μέτρων για την στήριξη των καταναλωτών ενέργειας έναντι του κύματος ανατιμήσεων ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος. Όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Σκρέκας, υπερδιπλασιάζεται η επιδότηση στα 39 ευρώ ανά μήνα για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο για τις 300 πρώτες κιλοβατώρες για όλα τα νοικοκυριά.

Για τους δικαιούχους κοινωνικού τιμολογίου η επιδότηση αυξάνεται στα 45 ευρώ ανά μήνα για τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο για τις πρώτες 300 κιλοβατώρες.

Υπενθυμίζεται πως για τον μήνα Σεπτέμβριο η επιδότηση στους λογαριασμούς ήταν στα 9 ευρώ για τις πρώτες 300kwh, ενώ για τον Οκτώβριο στα 18 ευρώ.

Η αύξηση των επιδοτήσεων για τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος ήταν μονόδρομος για την κυβέρνηση καθώς η τιμή της χονδρεμπορικής βρίσκεται σε ένα συνεχόμενο ράλι.
Οι ανατιμήσεις -ειδικά στην ενέργεια– γίνονται κάθε μέρα που περνά όλο και πιο εμφανείς, τόσο στην αγορά όσο και στις τσέπες των καταναλωτών. Τον Σεπτέμβριο, η μέση τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος ήταν στα 134 ευρώ ανά μεγαβατώρα ενώ στο πρώτο 10 δεκαήμερο Νοέμβριου, η χονδρική τιμή ρεύματος κινείται στην περιοχή των 207 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Το οικονομικό επιτελείο εκτιμά πως οι τιμές του ρεύματος θα αρχίσουν να σταθεροποιούνται μετά το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Πηγή: moneyreview.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ