ΑΛΛΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Ανακοίνωση της Τ.Ε. Λάρισας της ΔΑΚΕ Καθηγητών

Στις 21/9/2021,με ανακοίνωσή της, η ΔΑΚΕ Δ.Ε. εξέφρασε τις αντιρρήσεις και τις ενστάσεις της για σημεία του ν.4823/2021 που αφορούν στην αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας αλλά και στον τρόπο εφαρμογής του.

Μετά δε και την απόφαση του Εφετείου Αθηνών με την οποία κηρύχτηκε η απεργία-αποχή παράνομη, η ΟΛΜΕ, ως όφειλε (ανακοίνωση 17/10 /2021), ενημέρωσε τους συναδέλφους αφενός πως «σταματά η απεργία-αποχή» του κλάδου και αφετέρου τόνισε τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τη συνέχισή της .

Η ΔΑΚΕ με ξεκάθαρο λόγο ενημέρωσε τους συναδέλφους , για μία ακόμη φορά, με αίσθημα ευθύνης και χωρίς να τους αποκρύψει το παραμικρό, όπως έντεχνα έπραξαν οι Παρεμβάσεις (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) και η ΑΣΕ (ΚΚΕ), οι οποίοι, λειτουργώντας με πλήρη ανευθυνότητα, αδιαφόρησαν για την υπηρεσιακή ασφάλεια των συναδέλφων και προτίμησαν, για μία ακόμη φορά, να αναλωθούν σε ασκήσεις «επαναστατικής γυμναστικής».

Μετά δε και την απόφαση της ΟΛΜΕ οι γνωστές ακραίες φωνές του κλάδου (Παρεμβάσεις-ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΑΣΕ-ΠΑΜΕ) εκτιμώντας πως δεν τους βόλεψε η απόφαση του ανώτατου συνδικαλιστικού οργάνου του κλάδου, οδήγησαν κάποιες ΕΛΜΕ της χώρας σε Γεν. Συνελεύσεις με στόχο τη λήψη αποφάσεων για συνέχιση της απεργίας- αποχής σε τοπικό επίπεδο!!! ,χωρίς καμία ανάλογη απόφαση της ΟΛΜΕ και χωρίς καμία αρμοδιότητα και νομιμότητα.

Στις 1/11/2021 πραγματοποιήθηκε Γ.Σ. των μελών της ΕΛΜΕ ν. Λάρισας όπου παραβρέθηκαν 35 συνάδελφοι από τους 2500 περίπου που υπηρετούν σε σχολεία της ΔΔΕ ν. Λάρισας. Με την ψήφο των 22 (!) εξ αυτών αποφασίστηκε αφενός η συνέχιση της απεργίας αποχής στον νομό Λάρισας με συνεχείς στάσεις εργασίας (!) και αφετέρου η αποστολή ενός αστείου εξώδικου στο ΥΠΑΙΘ με το οποίο το καλούσαν να ξανασκεφτεί τον νόμο!

Η ΔΑΚΕ διαχώρισε πλήρως τη θέση της και μη επιθυμώντας να νομιμοποιήσει παράνομες αποφάσεις και να λάβει μέρος σε πραξικοπηματικές ενέργειες εις βάρος της ΟΛΜΕ, αποχώρησε από τη Γ.Σ., η οποία συνεχίστηκε με αντιπαραθέσεις ,εντάσεις και λογομαχίες μεταξύ των αριστερών παρατάξεων (Παρεμβάσεις–ΕΑΚ) καθώς και της «αριστερής» παράταξης των ΣΥΝΕΚ2 (γνωστό και σύνηθες φαινόμενο σε τέτοιου είδους θέματα η διεκδίκηση του αριστερόμετρου).

Οι αρχές και οι αξίες της ΔΑΚΕ είναι ξεκάθαρες και διαχρονικές. Η παράταξη δεν ταυτίζεται με καμία πολιτική ,η οποία λειτουργεί εις βάρος των συμφερόντων του κλάδου, από όπου και να προέρχεται αυτή. Ειδικά όταν πρόκειται για θέματα υπηρεσιακής ασφάλειάς του.Το έχουμε αποδείξει επανειλημμένως.

Παράλληλα δε, είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε το ανάχωμα του κλάδου στις ορέξεις ακραίων ομάδων , των οποίων οι μοναδικοί στόχοι είναι η αναταραχή στα σχολεία, η πίεση και ο μόνιμος εκφοβισμός των συναδέλφων. Αρχές τους η «ΑΝΥΠΑΚΟΗ» (Παρεμβάσεις-ΑΝΤΑΡΣΥΑ) και το «ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΟΙ ΝΟΜΟΙ. ΑΥΤΟ ΛΕΩ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΟΥ !» (λόγια στελέχους της ΑΣΕ-ΚΚΕ σε Γενική Συνέλευση ).

Η ΔΑΚΕ έχει στηλιτεύσει πάμπολλες φορές αποφάσεις και ενέργειες της κυβέρνησης της Ν.Δ. . Το ίδιο θα συνεχίσει να πράττει και στο μέλλον εφόσον απαιτηθεί. Δύναμη της παράταξης είναι η λογική, ο ορθολογισμός και η ανεξάρτητη φωνή της.

Η ΔΑΚΕ καθηγητών ν. Λάρισας σέβεται και ασπάζεται τις αποφάσεις της Ομοσπονδίας και απορρίπτει τις επικίνδυνες και παράνομες πρακτικές που θέλουν να επιβάλλουν ετσιθελικά οι Παρεμβάσεις (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) και η ΑΣΕ (ΚΚΕ).
Οι αποφάσεις της ΟΛΜΕ ουδεμία σχέση έχουν με τη βούληση 22 ατόμων του ν. Λάρισας. Αυτό έλειπε!

Η παράταξή μας σέβεται το ανεπίκαιρο καταστατικό της ΕΛΜΕ ν. Λάρισας στο ακέραιο, το οποίο δυστυχώς εκμεταλλεύεται μια μικρή, ακραία μειοψηφία του κλάδου.
Σε ανάλογες περιπτώσεις (λήψη σοβαρών για τον κλάδο αποφάσεων) πολλές ΕΛΜΕ της χώρας με ανάλογα καταστατικά , έχουν το ηθικό ανάστημα να μην αποδέχονται αποφάσεις ολιγάριθμων Γ. Σ.. Και είναι πολλές αυτές!

Διότι άλλο ο συνδικαλισμός και άλλο ο τυχοδιωκτισμός!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ