Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΖΟΓΚΑΣ ΔΩΡΙΣΕ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Σε μια πράξη γενναιοδωρίας προχώρησε ο αναγνωρισμένος Λαρισαίος εικαστικός Γιώργος Λαζόγκας κάνοντας δωρεά το έργο του με τίτλο «Μέρες Μεταπολίτευσης, ο Ευθύμης που τρέχει», 1974, πλαστικό σε καμβά 160 Χ 290 εκ., στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα το οποίο παρέδωσε ο γιος του Ευθύμης Λαζόγκας. Με πρόταση της Καλλιτεχνικής Επιτροπής και απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου το έργο έγινε αποδεκτό και εκτίθεται πλέον μόνιμα σε καθορισμένο χώρο του μουσείου.

Από την ίδρυση της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας, το 1983, η Συλλογή του Μουσείου ενισχύεται και δημιουργεί έναν διάλογο με την ευρύτερη πολιτιστική και εικαστική παραγωγή. Η διάδοση των εικαστικών τεχνών, η συνεργασία, η αξιοποίηση και η προβολή του τοπικού καλλιτεχνικού δυναμικού υπήρξαν εξαρχής στόχοι της Πινακοθήκης. Στην διάρκεια των χρόνων λειτουργίας της, η Συλλογή εμπλουτίζεται με τη στήριξη των δωρητών, καλλιτεχνών και ιδιωτών, όπου ο ρόλος τους είναι καίριος και η συμπαράσταση στο έργο του Μουσείου ιδιαίτερης σημασίας καθώς η δωρεά αποτελεί έκφραση κοινωνικής ευθύνης και αγάπης για τον πολιτισμό.

Η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα με τη συνεχή της παρουσία στα εικαστικά δρώμενα, τη διεύρυνση των δραστηριοτήτων της και την προβολή έργων, που αγκαλιάζουν όλες τις μορφές της καλλιτεχνικής δημιουργίας, συντελεί και συμβάλλει στην αισθητική καλλιέργεια του φιλότεχνου κοινού της Λάρισας και της Θεσσαλίας γενικότερα.

Ο Δήμαρχος Λαρισαίων-Πρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας και το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστούν θερμά τον κ. Λαζόγκα για την προσφορά του έργου του που θα εμπλουτίσει τις συλλογές της Πινακοθήκης, τονίζοντας ότι τέτοιες ενέργειες τιμούν τις εικαστικές τέχνες και τους ακούραστους δημιουργούς τους και προάγουν την πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου μας.

 

 

Πληροφορίες:

Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα

Γ. Παπανδρέου 2, 41334 Λάρισα

Τηλ. 2410 623615, 2410616266

Email: info@katsigrasmuseum.gr

www.katsigrasmuseum.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ