ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ Η ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΕ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΗΠΑ

Ανακοίνωση της Επιτροπής Ειρήνης Λάρισας

Την 1η Νοέμβρη υπογράφτηκε η λεγόμενη «Εφαρμοστική Διευθέτηση» της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ.
Η νέα Συμφωνία για τις Βάσεις παρατείνει επ’ αόριστον την παραμονή αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Ελλάδα και μετατρέπει ολόκληρη τη χώρα σε βάση εξόρμησης των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Συγκεκριμένα η μετατροπή της Λάρισας, αλλά και ευρύτερα της Θεσσαλίας, σε ένα απέραντο αμερικανοΝΑΤΟικό ορμητήριο συνεχίζεται, μεγαλώνοντας τους κινδύνους για το λαό, αφού κινδυνεύει να μετατραπεί σε στόχο μιας ενδεχόμενης απάντησης από χώρες που βρίσκονται στο στόχαστρο της αμερικανοΝΑΤΟικής απειλής, σε συνθήκες όξυνσης των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών

Τα αποτελέσματά της φαίνονται ήδη με όσα γίνονται το τελευταίο διάστημα στην αεροπορική βάση Λάρισας, που στην πράξη πλέον λειτουργεί ως κόμβος υποστήριξης και διασποράς αμερικανικών αεροπορικών δυνάμεων στην ευρύτερη περιοχή. Θυμίζουμε ότι στις 7/10 ολοκληρώθηκε η μεταστάθμευση 15 μαχητικών αεροσκαφών «F-15» της USAFE (η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ που επιχειρεί στην Ευρώπη) και προσωπικού υποστήριξής τους στην 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα, για την επιχείρηση «Castle Forge», στο πλαίσιο της οποίας εκτελείται ποικιλία συνεκπαιδεύσεων σε συνεργασία και με τους τρεις κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και με τη Διοίκηση Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ, αλλά και αποστολές των αμερικανικών μαχητικών μέχρι και τη συνοριογραμμή με τη Ρωσία.

Στην 110 Πτέρυγα Μάχης ξεκινάνε οι εργασίες έργων υποδομών (υπόστεγα) για τη φιλοξενία αεροσκαφών της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας με την συγκεκριμένη «επένδυση» να υπολογίζεται ότι θα ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια ευρώ. Θυμίζουμε ότι οι υποδομές στην 110 Πτέρυγα Μάχης αξιοποιούνται «συμπληρωματικά» με τα υπόλοιπα σημεία στη Θεσσαλία, που έχει δώσει η κυβέρνηση της ΝΔ με την νέα Συμφωνία για τις βάσεις: Τις υποδομές της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο, το λιμάνι του Βόλου, την 111 Πτέρυγα Μάχης στη Νέα Αγχίαλο Μαγνησίας

Ο λαός μας δεν έχει κανένα όφελος από αυτούς τους σχεδιασμούς! Δεν έχουν καμιά απολύτως σχέση με τις ανάγκες της εργατικής λαϊκής οικογένειας!
Τώρα είναι ανάγκη να δυναμώσει ακόμα περισσότερο το αντιπολεμικό – αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, το λαϊκό κίνημα συνολικά.

Απαιτούμε:

Την κατάργηση της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Στρατιωτικές Βάσεις

Να κλείσει η βάση της Σούδας

Να ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας

Να μη δημιουργηθεί καμία νέα ευρωατλαντική βάση και στρατιωτική υποδομή

ΟΥΤΕ ΓΗ – ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ