ΛΥΝΕΤΑΙ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΘΑ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ

Η ιδέα του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη που θα μας κάνει να τρώμε με “χρυσά” κουτάλια…

Αίσθηση προκάλεσε σήμερα η ιδέα του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη να παράγει η χώρα μας λάδι από ελιές αρχαιολογικών χώρων τη οποία παρουσίασε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στην Αρχαία Ολυμπία στην οποία βρίσκεται για να εγκαινιάσει το έργο της Microsoft για τη ψηφιακή αναπαράσταση του αρχαιολογικού χώρου.

«Συζητούσαμε με τον κ. Σκέρτσο για το πόσα ελαιόδεντρα έχουμε αυτή τη στιγμή, το υπουργείο Πολιτισμού, εντός αρχαιολογικών χώρων», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Το λάδι που μπορεί να παράγεται σε συνεννόηση με μια ομάδα παραγωγών μέσα από την Ολυμπία, μέσα από τον αρχαιολογικό χώρο, δεν χρειάζεται να σας πω σε τι τιμή θα μπορεί να πουληθεί», συνέχισε ο πρωθυπουργός.

Οπως ήταν φυσικό αυτή η ιδέα του πρωθυπουργού κέντρισε το ενδιαφέρον αυτοδιοικητικών, εκπροσώπων αγροτικών συνεταιρισμών και συλλόγων σε διάφορες περιοχές της χώρας που άρχισαν να ψάχνουν τις περιοχές στις οποίες υπάρχουν καλλιέργειες ώστε να δουν αν βρίσκονται εντός αρχαιολογικών χώρων μήπως μπορέσουν και αυτοί να παράξουν προϊόντα τα οποία πλέον δεν θα είναι προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.),  αλλά Προϊόντα Αρχαιολογικής Προέλευσης (Π.Α.Π.) μήπως και εξασφαλίσουν επιπλέον χρηματοδοτήσεις από την Ε.Ε.

Πάντως προς το παρόν οι πληροφορίες ότι ο δήμαρχος Τυρνάβου ετοιμάζει φακέλους για αχλάδι και σταφύλι Π.Α.Π. ελέγχονται ως προς την εγκυρότητά τους.

Εκείνο σίγουρα που συζητιέται έντονα είναι η προσπάθεια να δημιουργήσει η Μελιβοία σε συνεργασία Κυρ. Μητσοτάκη και Γ. Παπανδρέου Π.Α.Π. ψυχαγωγικής κάνναβης…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ