ΤΟ 6ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤO LOS BARRIOS ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+ SM@RTSTUFF

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ Sm@rt stuff (2019-1-ΙΤ02-ΚΑ229-063085_2) από τις 12 έως τις 14 Οκτωβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε η 2η προγραμματισμένη επιμορφωτική συνάντηση καθηγητών των σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα στην πόλη του Los Barrios της Ισπανίας και στο σχολείο IES Sierra Luna. Τα συνεργαζόμενα σχολεία προέρχονται από την Ιταλία, την Ισπανία, το Βέλγιο και τη Ρουμανία. Το σχολείο της πόλης μας εκπροσωπήθηκε από τις καθηγήτριες κ. Σταυρούλα Καλφούντζου, Τεχνολόγο και κ.Ζωή Γάλλου, Νομικό, ενώ το πρόγραμμα συντονίζει για την Ελλάδα ο Διευθυντής του σχολείου κ. Βασίλειος Παπαμαργαρίτης.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2019 και έχει ήδη υλοποιηθεί η 1η διεθνής συνάντηση των μαθητών στην πόλη μας το Φεβρουάριο του 2020, με επισκέψεις σε χώρους αγροτουριστικού ενδιαφέροντος, στα Μετέωρα, στο ΚΠΕ Μακρινίτσας, σε ζυθοποιία της πόλης μας, στο Διαχρονικό Μουσείο και το Δημαρχείο ενώ είχε γίνει και δενδροφύτευση στο πάρκο των Χρωμάτων. Στόχος του προγράμματος είναι η προβολή της κάθε περιοχής και η καλλιέργεια επιχειρηματικών δεξιοτήτων στους νέους. Οι μαθητές συνεργάζονται ψηφιακά μέσω της πλατφόρμας e-Twinning και έχουν δημιουργήσει εικονικές Τουριστικές επιχειρήσεις, προσπαθώντας να προβάλλουν τις ομορφιές της περιοχής τους μέσα από εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης στο Los Barrios οι καθηγητές επισκέφθηκαν το συνεργαζόμενο σχολείο, όπου και συμφώνησαν για το πλάνο των μελλοντικών συναντήσεων των μαθητών, ενώ περιηγήθηκαν στο Γιβραλτάρ, στη γειτονική πόλη της Ταρίφα και στην αρχαία Ρωμαϊκή πόλη της περιοχής με το εργοστάσιο επεξεργασίας ψαριών. Επίσης, ανακάλυψαν εναλλακτικές μορφές τουρισμού, επισκεπτόμενοι το παρατηρητήριο αποδημητικών πουλιών στην Ταρίφα και το περίφημο μαυριτανο-χριστιανικό φρούριο της περιοχής Castellar de la Frontera, ένα χωριό μέσα σε κάστρο που βρίσκεται στο Parque Natural de Los Alcornocales δίπλα σε μια δεξαμενή που σχηματίζεται από τον ποταμό Guadarranque. Μεγάλο ενδιαφέρον είχε και η επίσκεψή τους στο βραβευμένο Erasmus+ Δημόσιο σχολείο εκμάθησης γλωσσών για ενηλίκους EOI San Roque, όπου τους υποδέχθηκε εκπρόσωπος του Δήμου και η Διευθύντρια του σχολείου με ενδιαφέρουσες εισηγήσεις, ξενάγηση στους χώρους του σχολείου και συμμετοχή των καθηγητών σε πρότυπη διδασκαλία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ