Ε. ΛΙΑΚΟΥΛΗ: Η ΦΑΝΗ ΑΓΟΡΙΤΣΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Δήλωση για την απώλεια της φιλολόγου και στελέχους του Κινήματος Αλλαγής , Φανής Αγορίτσα, πραγματοποίησε η βουλευτής Λάρισας , Ευαγγελία Λιακούλη, επισημαίνοντας τα εξής:

«Έφυγε από κοντά μας, η Φανή Αγορίτσα, η γνωστή φιλόλογος και συγγραφέας,  μια αγωνίστρια της κεντροαριστεράς, ένας καθαρός Άνθρωπος,  που κατάφερε μέχρι το τέλος να διατηρήσει το χιούμορ για τη ζωή και την αγάπη της για κάθε δημιουργική δράση, που ένιωθε ότι πήγαινε τα πράγματα , ένα βήμα μπροστά.

Η Φανή  έδωσε με γενναιότητα και αξιοπρέπεια την άνιση μάχη με τον καρκίνο και έφυγε πολύ νωρίς, σκορπίζοντας γύρω της, ανείπωτη θλίψη, σε όλους όσοι τη γνωρίζαμε από κοντά.

Η ανάμιξή της με τα κοινά, τόσο στην τοπική αυτοδιοίκηση, όσο και στις εθνικές εκλογές, εξέφραζε μια εσωτερική ανάγκη της για ανιδιοτελή προσφορά, καθώς πίστευε βαθιά στη δημοκρατία, στη συμμετοχή , στην προσωπική κοινωνική ευθύνη.

Μέλος του Κινήματος Αλλαγής, έκανε πράξη τις αρχές και τις αξίες του, χωρίς εκπτώσεις και συμβιβασμούς.

Ευθεία και έντιμη στις επιλογές της, άμεση στις προσωπικές σχέσεις της, πολιτικό ον στη διαδρομή της , με ανήσυχο πνεύμα , αλλά ήρεμη ψυχή.

Αντικομφορμίστρια, πίστευε στην απλότητα της καθημερινότητας και αναζητούσε τη χαρά στα μικρά πράγματα, που γίνονται σπουδαία

Μπορούσε να σχολιάζει την εξωτερική πολιτική της χώρας με αυστηρότητα , να μιλά για το ολοκαύτωμα με πάθος, να κάνει για το αρμενικό ζήτημα  ιστορικές αναφορές και την ίδια ώρα,  να στέλνει σε όλους μας, μια «πολύχρωμη Καλημέρα», με τη  φωτογραφία ενός ουρανού γεμάτου μπαλόνια

Αυτή είναι η «πολύχρωμη» Φανή, που κατάφερε να γίνει η Φανούλα μας και να φωλιάσει στις καρδιές μας , με τις «πολύχρωμες Καλημέρες της».

Αυτές  τις « καλημέρες» ,  που  θα μας λείψουν πολύ …»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ