Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΗΡΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΚΛΗΣΗ ΣΤΟΝ Π. ΠΟΛΑΚΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΜΗΝΥΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο Μ. ΦΟΥΡΘΙΩΤΗΣ

Στην ανάκληση κλήτευσης για ανωμοτί κατάθεση του Παύλου Πολάκη, μετά από μήνυση του Μένιου Φουρθιώτη, προχώρησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας. H Εισαγγελία κάνει λόγο για «εκ παραδρομής» κίνηση και σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη στείλει και το σχετικό έγγραφο ανάκλησης στο βουλευτή.

Ο Π. Πολάκης καλούνταν να καταθέσει στο εν λόγω τμήμα για μια μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του ο κατηγορούμενος για δυο κακουργήματα σχετικά με τους πυροβολισμούς στο σπίτι του και υπόδικος για άλλη υπόθεση κλοπής, Μένιος Φουρθιώτη.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρονται τα εξής:

«Σχετικά με την πορεία της ποινικής δικογραφίας που σχηματίστηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών κατόπιν εγκλήσεως του ιδιώτη Μαίνανδρου Γεωργίου Φουρθιώτη κατά του βουλευτή Χανίων Παύλου Πολάκη καθιστούμε γνωστά τα εξής:

Επ’ αυτής παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Μεταξύ των άλλων ανακριτικών πράξεων ζητήθηκε με τη σχετική εισαγγελική παραγγελία η παροχή ανωμοτί εξηγήσεων από τον εγκαλούμενο βουλευτή. Τουτο συνέβη εκ προφανούς παραδρομής ενόψει των διατάξεων του άρθρου 83 του Κανονισμού της Βουλής και 62 του Συντάγματος. Ως εκ τούτου το συγκεκριμένο σκέλος της εν λόγω παραγγελίας ήδη ανακλήθηκε χωρίς να λάβει χώρα καμία δικονομική ενέργεια σε βάρος του ως άνω βουλευτή».

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ

Σε μία σύντομη ανακοίνωση, ο ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι περιμένει να διεξαχθεί έρευνα για το εισαγγελικό λάθος:

Η «εκ παραδρομής» παραβίαση θεμελιώδους διάταξης του Συντάγματος, που και ένας πρωτοετής φοιτητής οφείλει να γνωρίζει, σχετικά με την βουλευτική ασυλία, γεννά βαθύτατο προβληματισμό αλλά και εύλογα ερωτήματα.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, αυτονόητα και άμεσα θα διεξάγει έρευνα προκειμένου να εξακριβώσει υπό ποιες συνθήκες ο συγκεκριμένος εισαγγελέας έπραξε κάτι το πρωτοφανές για τα μεταπολιτευτικά χρονικά.

Είχαν προηγηθεί αντιδράσεις

Η κλήτευση για κατάθεση του Παύλου Πολάκη είχε προκαλέσει νωρίτερα αντιδράσεις, με την γραμματέα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Όλγας Γεροβασίλη, να καλεί τον πρόεδρο της Βουλής κ. Τασούλα «να περισώσει το κύρος του Κοινοβουλίου και να πράξει καθετί εντός των αρμοδιοτήτων του για την διαφύλαξη της νομιμότητας και της συνταγματικής τάξης, ώστε να ανακληθεί η αντισυνταγματική και παράνομη κλήση βουλευτή, η οποία προσβάλλει βάναυσα τη Βουλή, παραβιάζει κατάφωρα το Σύνταγμα και αποτελεί επικίνδυνο προηγούμενο, αλλά και πράξη διολίσθησης σε αυταρχικές ατραπούς που υπονομεύουν την δημοκρατία».

Το γεγονός είχε γνωστοποιήσει ο ίδιος ο Παύλος Πολάκης στο facebook: «Με καλούν την Παρασκευή 19/11 στο κτίριο της Ασφαλείας Αττικής στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας στο τμήμα “Προστασίας του κράτους και του δημοκρατικού πολιτεύματος” για να δώσω ανωμοτί κατάθεση στα πλαίσια προκαταρκτικής εξέτασης μετά από παραγγελία εισαγγελέα λόγω μήνυσης που κατέθεσε ο Φουρθιώτης για “εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση μέσω Διαδικτύου κατ εξακολούθηση”».

Στην ανάρτησή του ο κ. Πολάκης ανέφερε τα εξής:

“Αυτό που συνέβη σήμερα συνιστά τον απόλυτο εξευτελισμό Δικαιοσύνης και Αστυνομίας στο κράτος της “Μητσοτάκης Α.Ε.”
Γυρνώντας στο σπίτι από την ψηφοφορία που συγκρότησε στη Βουλή την εξεταστική για τη λίστα Πέτσα και τις δημοσκοπικές εταιρείες, βρήκα αυτό το χαρτί να με περιμένει. Με το έγγραφο αυτό, με καλούν την Παρασκευή 19-11-2021 στο κτίριο της Ασφάλειας Αττικής, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας στο “Τμήμα Προστασίας του κράτους και του δημοκρατικού πολιτεύματος”! Σκοπός της κλήσης είναι να δώσω ανωμοτί κατάθεση στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, μετά από παραγγελία εισαγγελέα, λόγω μήνυσης που κατέθεσε ο Φουρθιώτης για “εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση μέσω Διαδικτύου κατ’ εξακολούθηση”!

Και ρωτάω τα εξής:

1) Ποιος είναι αυτός ο εισαγγελέας που αναθέτει τέτοια προκαταρκτική εξέταση για μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου χωρίς να ζητήσει πρώτα άρση ασυλίας από τη Βουλή;

2) Ποιος είναι αυτός ο εισαγγελέας που αναθέτει αυτήν την προκαταρκτική εξέταση που αφορά μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου στο Τμήμα «Προστασίας του δημοκρατικού πολιτεύματος» της Ασφάλειας Αττικής και όχι σε κάποιο τακτικό ανακριτή;

3) Ποιος είναι αυτός ο εισαγγελέας, που με μηνυτή τον φυλακισμένο για πέντε μήνες για σειρά κακουργημάτων και πλημμελημάτων Μένιο Φουρθιώτη (τον οποίο είχα αποκαλύψει ότι πήρε εκατοντάδες χιλιάδες € παράνομα από το πρόγραμμα “Συνεργασία” και από τις επιστρεπτέες προκαταβολές σε μαϊμού επιχειρήσεις του… και ότι είχε παράνομα φύλαξη πολλών αστυνομικών…), με καλεί να δώσω κατάθεση στο τμήμα που ερευνά υποθέσεις που σχετίζονται με το δημοκρατικό Πολίτευμα;

4) Ποιοι είναι αυτοί οι αστυνομικοί υπάλληλοι και οι προϊστάμενοί τους, που τολμούν και καλούν Βουλευτή να δώσει εξηγήσεις σε προανάκριση στο τμήμα αυτό; (πάλι χωρίς να υπάρχει άρση ασυλίας!)

Οι εξηγήσεις είναι δύο:

– Είτε πρόκειται για ηλίθιους

– Είτε έχουμε χούντα Μητσοτάκη (που “κρατάει” κάποιους ο Φουρθιώτης και “χορεύουν”)

Συμπεράσματα:

Την Παρασκευή δεν θα πάω (έχω και προγραμματισμένο χειρουργείο)

Ζητώ την παραδειγματική τιμωρία, τόσο του Εισαγγελέα που διέταξε αυτήν την προανάκριση, χρεώνοντάς τη μάλιστα στο τμήμα Προστασίας του Πολιτεύματος, όσο και των αστυνομικών υπαλλήλων που υπέγραψαν την κλήση σε ανωμοτί κατάθεση.

Φέρτε τη μήνυση του Φουρθιώτη στη Βουλή. Θέλω να δω 158 βουλευτές της ΝΔ και έναν του ΚΙΝΑΛ να ψηφίζουν την άρση ασυλίας μου, επειδή έβγαλα στη φόρα τις βρωμιές και τα λεφτά που πήρε ο Φουρθιώτης!

Μητσοτάκη θα πέσεις και θα γλεντάει όλη η χώρα!”

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ