Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΝΑ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΑΛΛΑΓΗ

Δείτε όλη τη συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού και υποψηφίου για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ

Στην εκπομπή «Κίνημα Αλλαγής, ο δρόμος προς την κάλπη» φιλοξενήθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου, εκ των διεκδικητών της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ στις εσωκομματικές εκλογές του Δεκεμβρίου, απευθύνοντας κάλεσμα για ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών.

Σε ότι αφορά τα προεκλογικά debate, είπε ότι η απάντησή του είναι «ναι», μιλώντας και για δια ζώσης διάλογο, εφόσον συμφωνηθούν οι όροι. Πρόσθεσε δε ότι «είναι κρίμα που δεν συζητήθηκε η πρότασή του για εκτενή διάλογο σε θεματικές ενότητες, ώστε να μην εξαντληθεί η συζήτηση σε «ατάκες εντυπωσιασμού».

Όπως είπε υπάρχει ανάγκη για «ένα debate με ουσιαστική συζήτηση και περιεχόμενο, που θα μας δίνει τη δυνατότητα να αναπτύξουμε τις θέσεις για ένα εμπροσθοβαρές Κίνημα. Θέλω να εξασφαλίσω μία ουσιαστική συζήτηση, όχι μία συζήτηση εντυπώσεων».


Ο πρώην πρωθυπουργός πραγματοποίησε κάλεσμα προς όλους -και στους νέους- για να ενισχύσουν την παράταξη για την ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών.

«Ελάτε να ξαναφτιάξουμε μαζί μια μεγάλη προοδευτική παράταξη. Τους δίνουμε τη δυνατότητα να αναδειχθούν ως πρωτοπόροι στην προσπάθεια για την Αλλαγή», ανέφερε και πρόσθεσε χαρακτηριστικά, πως «ο λαός πρέπει να συμμετέχει σε δημοκρατικές διαδικασίες καθημερινά, όχι κάθε τέσσερα χρόνια. Αυτή τη φιλοσοφία υπηρετεί η διαδικασία ανάδειξης πρόεδρου από τη βάση. Πάλεψα για αυτήν την ιδέα που υιοθέτησαν μετά, πολλά ευρωπαϊκά κόμματα».

Εξηγώντας τον στόχο της υποψηφιότητάς του και το τι θα κάνει την επομένη της εκλογής, ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε πως δεν επιδιώκει απλά την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής, αλλά «να δημιουργήσουμε μια μεγάλη και ισχυρή δημοκρατική προοδευτική παράταξη, με μια αξιόμαχη κυβερνητική πρόταση απέναντι στη συντήρηση. Για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Είμαι υποψήφιος για να αγωνιστούμε για την αλλαγή, όπως ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1974», είπε.

Προσδιόρισε τρεις βασικούς στόχους την ενίσχυση της δημοκρατίας, την ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης και της προστασίας των κοινωνικών δικαιωμάτων και την υλοποίηση μιας δίκαιης πράσινης μετάβασης, με ουσιαστική στήριξη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, την ψηφιακή τους μετατροπή, τη στήριξη του αγρότη, τις ενεργειακές κοινότητες, τις ΑΠΕ, την απελευθέρωση της δημιουργικότητας των νέων.

«Να πάμε μπροστά με τη νέα αλλαγή»

Για το κρίσιμο ζήτημα των συνεργασιών, ο Γιώργος Παπανδρέου κράτησε σαφείς αποστάσεις από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς υποστήριξε ότι τσακώνονται για το ποιος έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη για τα κακώς κείμενα. «Εμείς βλέπουμε μπροστά. Στόχος μας να πάμε τη χώρα μπροστά», υπογράμμισε.

Δήλωσε πως σε περίπτωση που χάσει στις εσωκομματικές εκλογές, θα συνεχίζει να δίνει μάχες από οποιοδήποτε μετερίζι. «Πιστεύω στη συλλογικότητα. Χρειαζόμαστε όλοι για να μεγαλώσουμε το Κίνημα μας» ανέφερε συγκεκριμένα.

Όταν δε, κλήθηκε να σχολιάσει την διαφοροποίηση που υπήρξε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα στο θέμα ποινικού κώδικα, είπε ότι «ο καθένας κρίνεται από τις πολιτικές του επιλογές».

Για το όνομα και σύμβολα του ΠΑΣΟΚ, για τα οποία γίνεται αρκετή συζήτηση, ο κ Παπανδρέου ανέφερε: «Συναισθηματικά όλοι είμαστε ΠΑΣΟΚ. Ας δώσουμε στα σύμβολα το περιεχόμενο της προοδευτικής πολιτικής, να τα αιμοδοτήσουμε με το οξυγόνο των αρχών μας και να συζητήσουμε στο συνέδριό μας».

ertnews.gr