ΞΕΚΙΝΑ ΣΤΙΣ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΤΟ13ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ένα εξάμηνο μετά την επιτυχημένη online έκδοσή του, το 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας ανακοινώνει με χαρά πως η διά ζώσης διεξαγωγή μέρους του προγράμματός του βρίσκεται ήδη προ των πυλών.

Από τις 19 έως και τις 21 Νοεμβρίου, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, οι σινεφίλ θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν με φυσική παρουσία ένα σημαντικό τμήμα των φετινών εργασιών, αλλά και να παρακολουθήσουν ένα μίνι αφιέρωμα που φθάνει επιτέλους στους χώρους του φεστιβάλ μετά την αναβολή του στην 12η διοργάνωση, το 2020, ελέω της πρώτης πανδημικής καραντίνας.

Πρόκειται για το αφιέρωμα στο γερμανικό σινεμά με τίτλο «Μετά την Πτώση του Τείχους», που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Γκαίτε και εγκαινιάζει το διά ζώσης πρόγραμμα την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου.

Στο πλαίσιό του, θα προβληθούν δύο έξοχα δείγματα του νεώτερου γερμανικού κινηματογράφου: το «Τρέξε Λόλα, Τρέξε», η πανούργα κωμωδία απροόπτων που έκανε διάσημο τον μετέπειτα σκηνοθέτη του Χόλιγουντ Τομ Τίκβερ, και το αριστούργημα του Τουρκογερμανού δημιουργού Φατίχ Ακίν «Η Άκρη του Ουρανού», ένα αφοπλιστικά συγκινητικό δράμα που κινείται με θαυμαστή ακρίβεια μεταξύ Ανατολής και Δύσης.

Τη δεύτερη μέρα, Σάββατο 20 Νοεμβρίου, το φεστιβάλ φιλοξενεί τον «Θεόφιλο» του Λάκη Παπαστάθη. Πρόκειται για επιλογή από το αφιέρωμα στα 200 Χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης που το φεστιβάλ υλοποίησε την περασμένη άνοιξη στην online έκδοσή του.

Το εξαιρετικό βιογραφικό φιλμ του 1987, που αντανακλά με μοναδικό τρόπο την ελληνικότητα και την παράδοση που εκπροσωπούσε ο μεγάλος μας ναϊφ καλλιτέχνης, θα προβληθεί στις 6 το απόγευμα, ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει συζήτηση με τον ίδιο τον σκηνοθέτη της βραβευμένης ταινίας, ο οποίος θα μας τιμήσει με την παρουσία του.

Το διά ζώσης φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 21 Νοεμβρίου με την προβολή όλων των διακεκριμένων μικρού μήκους ταινιών της φετινής διοργάνωσης, συνολικά 16 στον αριθμό. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 4.30 το απόγευμα με τις βραβευμένες ταινίες animation και θα συνεχιστεί με τις αντίστοιχες του διεθνούς και του ελληνικού τμήματος, στις 5 και στις 6.30 αντίστοιχα, ενώ στις 8.15 το βράδυ θα απονεμηθούν τα βραβεία στους παρευρισκόμενους Έλληνες δημιουργούς από τα μέλη της φετινής κριτικής επιτροπής.

Tο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας διεξάγεται φέτος με επιχορήγηση και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, υπό την αιγίδα του Ελλάδα 2021 και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, και με τη συνεργασία του Λαογραφικού Μουσείου Λάρισας, του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας και του Πολιτιστικού Κέντρου Εκπαιδευτικών Λάρισας. Εντάσσεται στο Εθνικό Πρόγραμμα Δράσεων και Εκδηλώσεων της Επιτροπής Ελλάδα 2021 και φέρει την Αιγίδα της Επιτροπής, με χορηγό δράσης την Eren Hellas, του Μητροπολιτικού Κολλεγίου και του ΙΕΚ ΑΚΜΗ και σύμβουλο διοργάνωσης την Alpha Marketing Greece.

Όλες οι προβολές και οι δράσεις του Φεστιβάλ είναι ελεύθερες στο κοινό, οι δε αίθουσές του λειτουργούν ως αμιγείς χώροι, με την είσοδο να γίνεται κατόπιν επίδειξης έγκυρου πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης.

Δείτε το πρόγραμμα https://iffl.gr/

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ