ΣΤΑΣΙΣ – 6ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ OPEN NIGHTS: ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΤΑΙΝΙΩΝ ΧΟΡΟΥ ΣΤΟΝ ΜΥΛΟ ΤΟΥ ΠΑΠΠΑ

Επιλογές από το διεθνές φεστιβάλ έργων χορού επί οθόνης

Το δια-καλλιτεχνικό φεστιβάλ OPEN NIGHTS επιστρέφει πιο διαδραστικό από ποτέ, με προβολές, παραστάσεις χορού, performances, digital projects και εργαστήρια. Για άλλη μια φορά, το φεστιβάλ υποδέχεται στη Λάρισα, το Thessaloniki Cinedance International (TCI) στο αμφιθέατρο του Μύλου του Παππά στον 2ος όροφο, κεντρικό κτήριο. Την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου στις 20:00, θα προβληθεί μια επιλογή έργων σύγχρονου χορού επί της οθόνης, απ’ όλον τον κόσμο.

Οι ταινίες που επιλέχθηκαν συμπεριλαμβάνουν έργα καταξιωμένων αλλά και νέων δημιουργών, με διεθνή βραβεία και συμμετοχές στα μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου. Αυτή η προβολή φέρνει 6 διακεκριμένα έργα από την επίσημη επιλογή της 4ης χρονιάς του TCI στην οθόνη του φεστιβάλ.

My Own Worst Enemy, Harrie Verbeek, Jelena Kostić (6:12), Netherlands, 2020

Still Life Ryan Renshaw (14:57), Australia, 2021

Pain.Ballet | Police Drones Sergey Ilin, Igor Sharoyko (4:52), Russia, 2020

The Circadian Cycle Garry Stewart, Australian Dance Theatre (16:11), Australia, 2019

2020 Katya Telegina (5:00), Russia, 2021

экзальтация / Exaltation Sam Asaert (12:20), Belgium, 2021

Λίγα λόγια για το Thessaloniki Cinedance International (TCI)

Το Thessaloniki Cinedance International, γνωστό και ως TCI, είναι ανεξάρτητο φεστιβάλ που προβάλει ταινίες σύγχρονου χορού από όλον τον κόσμο. Καθώς η ψηφιακή τεχνολογία έκανε τα μέσα κινηματογράφησης πιο προσβάσιμα στους ανεξάρτητους δημιουργούς, το genre της ταινίας χορού έγινε εξαιρετικά δημοφιλές και ποικιλόμορφο.

Συνεχώς αναπτύσσονται νέοι τρόποι αποτύπωσης και επεξεργασίας της κίνησης με ολοένα και πιο ευφάνταστες προσεγγίσεις, μέσω της συνεργασίας όχι μόνο κινηματογραφιστών, χορογράφων, και χορευτών, αλλά και visual artists και animators, συνθετών και συγγραφέων. Το TCI παρουσιάζει κάθε χρόνο καινοτόμες ιδέες πάνω στους τρόπους που το διαρκώς εξελισσόμενο κινηματογραφικό μέσο μπορεί να χρησιμοποιήσει το χορό, ή, αντίστοιχα, πάνω στην χρήση της απόκτησης εικόνας από τους χορογράφους και performers, προς μια επέκταση της γλώσσας αυτού του καλλιτεχνικού crossover. die-wolke.org/tci

Όπως και για τις παραστάσεις απαιτείται αποκλειστικά πιστοποιητικό εμβολιασμού ή ισχύον αποδεικτικό νόσησης.

Το φεστιβάλ OPEN NIGHTS διοργανώνεται από την ομάδα χορού OFF ART – Σκηνικές Παρουσίες και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων, ενώ παράλληλα συνεργάζεται με πληθώρα φορέων της πόλης, της Ελλάδας και του εξωτερικού. Πραγματοποιείται υπό την αιγίδα και με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού.

Για περισσότερες πληροφορίες και το πρόγραμμα του φεστιβάλ ακολουθείστε μας στα social media:

https://www.facebook.com/Open.Nights.Off.Art/

https://www.instagram.com/opennightsfestival/

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ