ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΠΟΡΟΙ – ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ ΟΧΙ «ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΕΣ»

Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων Ελασσόνας για τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τον περιορισμό της πανδημίας – Ζητά μέτρα τώρα στήριξης του εισοδήματος  και προστασίας της υγείας

Συνάδελφε συναδέλφισσα, τα «νέα» μετρά που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τον περιορισμό της πανδημίας μόνο νέα δεν είναι. Έχουν την σφραγίδα της «ατομικής ευθύνης» που αυτήν την φορά την μετέφερε στις πλάτες των αυτοαπασχολούμενων   της   εστίασης   και   του   εμπορίου.   Είναι   η   άλλη   όψη   των   αλλεπάλληλων αναποτελεσματικών περιοριστικών μέτρων των προηγούμενου διαστήματος.

Τι λέει  ουσιαστικά  η κυβέρνηση  στους    μικρούς έμπορους, «όποιος  θέλει  να  δουλέψει πρέπει  να κλείσει   την   πανδημία   έξω   από   το   μαγαζί   του».   Δηλαδή   αυτό   που   δεν   κατάφερε   η   ίδια,   με   το σμπαραλιασμένο δημόσιο σύστημα υγείας που αφήνει ακόμα και σήμερα στην μοίρα του, αυτό που αποδείχτηκε   ανίκανη   η   ίδια   να   υλοποιήσει,   με   την   αποτυχία   της   στον   πλήρη   εμβολιασμό   του πληθυσμού, το αναθέτει στο κάθε ξεχωριστό μαγαζί με χωροφύλακα τον επαγγελματία. Και για τους «απείθαρχους»   υπάρχει   και   ένα   τσουχτερό   πρόστιμο,   για   να   υπογραμμίσει   την   παρουσία   των ελεγκτικών μηχανισμών, στον λάθος χώρο, με αποπροσανατολιστικό ρόλο και στόχο τις εντυπώσεις. Τα επαπειλούμενα πρόστιμα δεν μπορούν και δεν πρόκειται να περιορίσουν την πανδημία.

Δεν   φτάνει   η   ανησυχία   των   αυτοαπασχολούμενων   –μικρών   έμπορων   για   τα   κρούσματα   που σημειώνουν απανωτά ρεκόρ στην πόλη μας και η αναδουλειά μηνών από τα περιοριστικά μέτρα, δεν αρκεί η ακρίβεια που δείχνει τα δόντια της εδώ και μήνες και η αντιλαϊκή φορολογία που «ζει και βασιλεύει»,   η   κυβέρνηση   φορτώνει   στους  αυτοαπασχολούμενους  μικρούς  εμπόρους    τις  ευθύνες διαιώνισης της πανδημίας.

Ως εδώ! Γνωρίζουμε ποια είναι η κατάσταση στην Δημόσια Υγεία και την οικονομία.

Οι ευθύνες δεν κρύβονται, η αντιλαϊκή πολιτική δεν εξωραΐζεται.

Η κυβέρνηση ελάχιστα μέχρι σήμερα έκανε για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, τη σωστή λειτουργία των σχολικών μονάδων, των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Δεν πήρε κανένα μετρό ελέγχου για τους μεγάλους εργασιακούς χώρους οπού συνωστίζεται μεγάλος αριθμός εργαζομένων και αποτελεί ίσως τον βασικότερο παράγοντα εξάπλωσης της πανδημίας.

Φέρει   ακέραια   την   ευθύνη   για   τα   χαμηλά   ποσοστά   εμβολιασμένων   αφού   δεν   οργάνωσε   τον εμβολιασμό,   στηριγμένη   στην   αναλυτική   ενημέρωση,   τον   προληπτικό   έλεγχο,   και   την   ιατρική παρακολούθηση των εμβολιασμένων.

Η κυβέρνηση συνεχίζει στην ίδια ρότα, με υποβαθμισμένα νοσοκομεία και εξουθενωμένο προσωπικό, με συνωστισμό στα ΜΜΜ τους θρησκευτικούς χώρους, με συγχωνεύσεις τμημάτων στα σχολεία.

Οι   αυτοαπασχολούμενοι   μικροί   έμποροι   για   να   επιβιώσουμε   σε   αυτές   τις   συνθήκες χρειαζόμαστε   άμεσα   μετρά   στήριξης.   Να   τα   διεκδικήσουμε   και   να  τα   επιβάλλουμε   με   την συλλογική δράση.

Απαιτούμε:

Επιπρόσθετη οικονομική στήριξη για τους  μικρούς εμπόρους  και συναδέλφους άλλων κλάδων που θα πληγούν από το νέο κύμα της πανδημίας.

Επίδομα ειδικού σκοπού για τους αυτοαπασχολούμενους που νοσούν από κορωνοϊό ή μπαίνουν σε καραντίνα.

Διαγραφή των χρεών της επιστρεπτέας προκαταβολής στο 100% για όσους επαγγελματίες έχουν ετήσιο ατομικό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ.

Απαλλαγή και αναδρομική   επιστροφή  όλων  των  δημοτικών τελών για όλους τους  μήνες που ήμασταν κλειστοί ή παραμένουμε με περιοριστικά μέτρα.

Κρατική επιδότηση που καλύπτει πλήρως τις αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος –Καμία διακοπή ρεύματος.

Διαγραφή των χρεών που δημιουργήθηκαν στην διάρκεια της καραντίνας και διαγραφή μέρους των   συσσωρευμένων   χρεών   των   προηγούμενων χρόνων σε εφορία και   τράπεζες (καταρχήν τόκοι, πρόστιμα, αλλά και το 30% του υπόλοιπου χρέους) για όσους επαγγελματίες έχουν ετήσιο ατομικό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ

Μετάθεση όλων των ρυθμίσεων για χρέη σε εφορία, τράπεζες, εισφορές για τουλάχιστον 6 μήνες.

Θωράκιση   τώρα   του   δημόσιου   συστήματος   υγείας,   μέτρα   προστασίας   σε   μεγάλους   χώρους δουλειάς, στα σχολεία και τα ΜΜΜ.

Δωρεάν μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ για όλους με ευθύνη του κράτους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ