ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ Α’ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΑΝ Ο Γ.Σ. ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΚΑΙ Η ΕΠΙ.ΖΩ.

Με επιτυχία υλοποιήθηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο Τυρνάβου, τη Κυριακή 14 Νοεμβρίου, το Πιστοποιημένο σεμινάριο BLS/AED (ERC) στο πλαίσιο συνεργασίας της «Επιμόρφωσης Ζωής» (Επι.Ζω.) με το Γ.Σ. ΤΥΡΝΑΒΟΥ.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν πάνω σε βασικές αλλά σωτήριες γνώσεις και δεξιότητες, για την αντιμετώπιση επειγόντων και απειλητικών για την Υγεία και τη Ζωή καταστάσεων, στην εφαρμογή Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) με χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (ΑΕΑ), σε περιπτώσεις Καρδιακής Ανακοπής σε ενήλικες, σύμφωνα με τις νεότερες κατευθυντήριες οδηγίες του ERC (Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης).

Το σεμινάριο διήρκησε 4 ώρες και περιλάμβανε:

α). Εισαγωγική διάλεξη για την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση με Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή.

β). Επίδειξη δεξιοτήτων Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης με Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή (σενάρια σε πραγματικό χρόνο).

γ). Πρακτική εξάσκηση Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης σε εκπαιδευτικά προπλάσματα (κούκλες) με εκπαιδευτικούς Αυτόματους Απινιδωτές, τοποθέτηση σε πλάγια θέση Ασφαλείας (ανάνηψης) και αντιμετώπιση Πνιγμονής από ξένο Σώμα.

Ο Γυμναστικός Σύλλογος Τυρνάβου ευχαριστεί θερμά τους Εθελοντές Εκπαιδευτές της Επι.Ζω. οι οποίοι υποστήριξαν το σεμινάριο, ενημερώνοντας και εκπαιδεύοντας προπονητές και αθλητές του Συλλόγου καθώς και συμπολίτες μας που συμμετείχαν.

Επίσης αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει το Δήμο Τυρνάβου για την παραχώρηση της αίθουσας του Κλειστού Γυμναστηρίου, το κατάστημα «ΓΕΡΜΑΝΟΣ» Τυρνάβου, το ΙΚΤΕΟ Ζερβός, την ΜΠΡΕΖΑ ΑΦΟΙ ΟΕ, το οινοποιείο Γιάτσα, τα αρτοποιεία Γουνιτσιώτη, Γατσαρούλη και Γκόγκου και τον κύριο Μάρκο Πάτσιο για την συμβολή τους στην επιτυχία της διοργάνωσης

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ