ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΜΕ ΕΝΑ ΝΕΚΡΟ ΚΑΙ ΔΥΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΣΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΟΥ ΗΣΑΠ

Ένας νεκρός και δύο τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός εργατικού δυστυχήματος που σημειώθηκε στις 04.05 τα ξημερώματα στις γραμμές του Ηλεκτρικού, στο ύψος του Αγίου Νικολάου, έπειτα από βλάβη που σημειώθηκε σε μηχάνημα που χρησιμοποιούσε αυστριακό συνεργείο για εξειδικευμένες εργασίες λείανσης των γραμμών.

Πέντε εργαζόμενοι – δύο Έλληνες κι τρεις Αυστριακοί μέλη του συνεργείου – επέβαιναν στο μηχάνημα. Τρεις τραυματίστηκαν (δύο Έλληνες κι ένας Αυστριακός) και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς», όπου τελικά ο ένας από τους Έλληνες, ο 41χρονος εργοδηγός, υπέκυψε.

Σύμφωνα με τον Νίκο Χαιρέτα διευθύνοντα σύμβουλο της ΣΤΑΣΥ, που μίλησε στην ΕΡΤ, το δυστύχημα συνέβη στη γραμμή 1, όταν ειδική μηχανή λείανσης που είχε ξεκινήσει από την Κηφισιά, παρουσίασε βλάβη στα φρένα με αποτέλεσμα να αρχίσει να κινείται ανεξέλεγκτα προτού τελικά συγκρουστεί με άλλο τρένο, στο ύψος του σταθμού του Αγίου Νικολάου, το οποίο είχε τοποθετήσει εκεί η αρμόδια υπηρεσία της ΣΤΑΣΥ, σε μια προσπάθεια να σταματήσει την πορεία της.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Χαιρέτας, σήμερα η κυκλοφορία των συρμών θα γίνεται τοπικά μεταξύ Ομόνοιας και Πειραιά και στα δύο ρεύματα μέχρι να απελευθερωθούν οι γραμμές από τις μηχανές, διαδικασία που όπως είπε δεν είναι εύκολο να πει κανείς πόσο θα διαρκέσει. «Αυτό θα το εκτιμήσει η ομάδα εκτροχιασμού που θα φροντίσει για τη μετακίνηση της μηχανής που είναι στις γραμμές», είπε και ανέφερε πως γίνεται συνεννόηση με τον ΟΑΣΑ για την ενίσχυση των συγκοινωνιών με λεωφορεία στο τμήμα που δεν θα κυκλοφορούν συρμοί.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κυκλοφορία των συρμών γίνεται τοπικά μεταξύ των σταθμών Ομόνοιας και Πειραιά, καθώς και Άνω Πατησίων – Κηφισιάς.

Λεπτομέρειες για τις συνθήκες του εργατικού δυστυχήματος θα δοθούν, όπως ανέφερε ο ο διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ, μόλις η Πυροσβεστική ολοκληρώσει το πόρισμά της. Αναμένεται επίσημη ανακοίνωση της διοίκησης της ΣΤΑΣΥ ΑΕ.

efsyn.gr

ΦΩΤΟ: lifo.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ