“ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΣΥΝΕΜΟΡΦΩΘΗΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ” (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε το αφιέρωμα του παραρτήματος Λάρισας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου στο Πολυτεχνείο

Ενα όμορφο αφιέρωμα στην εξέγερση του Πολυτεχνείου με αφορμή τη φετινή 48η επέτειο ετοίμασαν τα μέλη του παραρτήματος Λάρισας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου με ερμηνείες επίκαιρων τραγουδιών και διανθισμένο με κείμενα ντοκουμέντα της εξέγερσης.

Στο κείμενο που συνοδεύει το αφιέρωμα στο κανάλι του παραρτήματος στο youtyube αναφέρονται τα εξής:

“Πολυτεχνείο 1973 – 2021

Ο αγώνας του λαού και της νεολαίας “φώτισε” και τους πιο σκοτεινούς καιρούς! Η τέχνη στα χρόνια της επταετίας βρήκε χαραμάδες μέσα στους περιορισμούς και έγινε πυξίδα. Η αντιδικτατορική πάλη και η κορύφωση της με την εξέγερση του Πολυτεχνείου απέδειξε ότι κανένας αντίπαλος δεν είναι ανίκητος. Ο λαός μπορεί να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις!

Όποια και εάν είναι τα σχέδια των κυβερνήσεων κάθε φορά, όσο “δεδομένοι” να μοιάζουν οι νόμοι και συμφωνίες τους, όσο σκληρή και αν φαίνεται η καταστολή, όσο ισχυρές και να φαίνονται οι συμμαχίες τους, η δύναμη του λαού είναι αυτή που μπορεί να τα κάνει κουρελόχαρτο. «Διότι δεν συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις» τραγουδούσε ο Μίκης και εμείς το κάναμε τίτλο στο βίντεο – αφιέρωμα που επιμεληθήκαμε συλλογικά συνάδελφοι μουσικοί ειδικά για την φετινή επέτειο. Κυριαρχούνε εικόνες και μελωδίες που μας φέρνουν στο μυαλό συμπεράσματα και στιγμές μεγάλων αγώνων. Μαθαίνουμε, συγκινούμαστε και γεμίζουμε πείσμα για να συνεχίσουμε να παλεύουμε για τα δικαιώματα του κλάδου, για μια ζωή στο ύψος των δυνατοτήτων του αιώνα μας!

Συμμετέχουν οι μουσικοί: Στέλιος Βαλδούμας, Γιώργος Γάλλος, Θέμης Κοπαρανίδης, Πάνος Κράιας, Στέλιος Παπαδόντας, Φώτης Παπανικολάου, Σπύρος Μαγαλιός, Παναγιώτης Σδράλης, Θεολόγης Σίκαλος, Γιάννης Χατζής.

Ευχαριστούμε επίσης το μουσικό σχήμα “Κοινοί Θνητοί” για την παραχώρηση οπτικοακουστικού υλικού.

Τα ντοκουμέντα της εποχής διαδέχονται μελωδίες και τραγούδια των: Διονύση Σαββόπουλου, Bob Dylan, Μάνου Λοΐζου, Μίκη Θεοδωράκη, Γιάννη Μαρκόπουλου, Θάνου Μικρούτσικου. Στο ρόλο του αφηγητή ο Σπύρος Μαγαλιός

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ