Η ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

« Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία » , « Έξω οι ΗΠΑ – Έξω το ΝΑΤΟ » : 48 χρόνια μετά, τα συνθήματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου παραμένουν επίκαιρα. Ο Αντιδικτατορικός αγώνας και η εξέγερση του Πολυτεχνείου εμπνέουν τους αγώνες για τα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα, για «ψωμί-παιδεία-ελευθερία» της εποχής μας. Το Πολυτεχνείο άνοιξε το δρόμο για την κατάρρευση της χούντας αλλά και για τις κατακτήσεις της Μεταπολίτευσης, τις οποίες ακόμα και σήμερα προσπαθούν να ξηλώσουν Κυβερνήσεις και Κεφάλαιο.

Το Πολυτεχνείο “φώτισε” τους πιο σκοτεινούς καιρούς ! Απέδειξε ότι κανένας αντίπαλος δεν είναι ανίκητος. Όποια κι αν είναι τα σχέδια των Κυβερνήσεων κάθε φορά, όσο “δεδομένα” να φαίνονται οι νόμοι και συμφωνίες τους, όσο σκληρή και αν είναι η καταστολή, όσο ισχυρές  να δείχνουν οι συμμαχίες τους, η δύναμη του λαού είναι αυτή που μπορεί να τα ανατρέψει . Ο λαός με την πάλη του μπορεί να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις !

Το σύνθημα “Έξω οι ΗΠΑ – έξω το ΝΑΤΟ” παραμένει επίκαιρο όσο ποτέ. Οι εργαζόμενοι, ο λαός και η νεολαία δεν έχουμε τίποτα να κερδίσουμε από τη συμμετοχή της Ελλάδας σε πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ!

Ο φετινός εορτασμός της εξέγερσης του Πολυτεχνείου αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία, εξαιτίας των νέων δεσμεύσεων που ανέλαβε η Κυβέρνηση, με τις  άκρως επιθετικές Συμφωνίες με ΗΠΑ και Γαλλία. Η επέκταση της βάσης της Σούδας, η εγκατάσταση νέων Αμερικανονατοϊκων βάσεων στη Λάρισα , η μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε σημείο αναφοράς για τις επιχειρήσεις και ασκήσεις του Αμερικανικού στρατού, οι υπέρογκοι εξοπλισμοί για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ συνιστούν αναβάθμιση της συμμετοχής της χώρας μας στα πολεμοκάπηλα σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στην ευρύτερη περιοχή. Με τη στήριξη των προηγούμενων Κυβερνήσεων και όλων των κομμάτων του συστήματος, μετατρέπουν τη χώρα σε θύτη άλλων λαών, εγκυμονώντας νέες επεμβάσεις, νέες αλλαγές συνόρων, νέα κύματα προσφύγων. Όμως δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι  πλέον η Λάρισα και η χώρα μας γίνεται μαγνήτης της επιθετικότητας των αντίπαλων Ιμπεριαλιστικών ενώσεων.

Όπως τότε, έτσι και σήμερα, το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και η ΕΕ είναι παράγοντες αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας και εμπλοκής του λαού σε επικίνδυνες περιπέτειες.

Τιμάμε το Πολυτεχνείο στον δρόμο του αγώνα !

Οι αγωνιστές του Αντιιμπεριαλιστικού Αντιπολεμικού κινήματος δίνουμε μαχητικό “παρών”, μαζί με τα εργατικά σωματεία και τους φορείς του λαϊκού κινήματος, στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Η υπεράσπιση της Ειρήνης, η πάλη ενάντια στον Εθνικισμό και κατά των εξοπλισμών συνδέεται άρρηκτα με τον αγώνα για την κατάργηση των Βάσεων, των στρατηγικών συμφωνιών με ΗΠΑ – Γαλλία, την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ, και τους αντιδραστικούς ανταγωνισμούς Ελλάδας-Τουρκίας.

Καλούμε σε Αντικυβερνητική – Αντιιμπεριαλιστική  διαδήλωση στην Κεντρική Πλατείας  Λάρισας την Τετάρτη 17 Νοέμβρη στις 18 :30 ,παίρνοντας  τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ