ΛΑΡΙΣΑ: ΤΙΜΗΣΑΝ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Με συνθήματα κατά των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, και με κύρια απαίτηση καλύτερη παιδεία και υγεία αλλά και σταθερή αξιοπρεπή δουλειά, εκατοντάδες Λαρισαίοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και των φορέων της περιοχής τίμησαν σήμερα μαζικά και αγωνιστικά την 48η επέτειο από την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου που έγινε ο φάρος της δημοκρατίας και των σύγχρονων αγώνων στη χώρα μας.

Οι σημερινές εκδηλώσεις ξεκίνησαν με κατάθεση στεφάνων στην πλατεία Τάκη Γαργαλιάνου και συνεχίστηκαν με συγκέντρωση και ομιλίες στην κεντρική πλατεία της Λάρισας για να κορυφωθούν με ειρηνική και δυναμική πορεία στους δρόμους της πόλης.

Με συνθήματα όπως «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών», η πορεία πέρασε από το Αρχηγείο της Πολεμικής Αεροπορίας (ΑΤΑ). Εκεί αντιπροσωπεία των μαζικών φορέων κατήγγειλε για μια ακόμη φορά τη μετατροπή της πόλης σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο και επέδωσε το ψήφισμά της στον αξιωματικό υπηρεσίας.

Το παράρτημα Λάρισας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου

Με αφορμή τη συμμετοχή του παραρτήματος Λάρισας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου στις εκδηλώσεις ο Σπύρος Μαγαλιός, μέλος της Τοπικής Διοικητικής Επιτροπής του Παραρτήματος έκανε την παρακάτω δήλωση:

“Σε όλη την Ελλάδα ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος συμμετέχει στους εορτασμούς για τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου. Στα χρόνια της επταετίας ο αγώνας του λαού και της νεολαίας “φώτισε” και τους πιο σκοτεινούς καιρούς, η τέχνη βρήκε χαραμάδες μέσα στους περιορισμούς και έγινε πυξίδα. Πάντα η δύναμη του λαού είναι αυτή που μπορεί να κάνει τα σχέδια του συστήματος κουρελόχαρτο. Αυτό μας θύμισε και το αφιέρωμα που ανέβασε χτες το παράρτημά μας στο YouTube.

Γι΄ αυτό λοιπόν σήμερα είμαστε εδώ, με τα υπόλοιπα σωματεία της δύναμης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και άλλους μαζικούς φορείς της πόλης.

Ο πρωθυπουργός με σημερινή του δήλωση προσπαθεί να φέρει στα μέτρα του το περιεχόμενο της επετείου του Πολυτεχνείου.

Μιλά για «γερασμένα συνθήματα» και «ζωντανά αιτήματα» που η κυβέρνησή του κάνει πράξη δημιουργώντας μια «νέα ισχυρή Ελλάδα» όπως λέει.

Προσπαθεί να κρύψει το τσάκισμα των δικαιωμάτων του λαού.

Προσπαθεί να κρύψει το γραφειοκρατικό κουβάρι με ένα σωρό “κόφτες” και παγίδες στο κλάδο μας.

Το οποίο έχει στήσει και έχει αποφασίσει η κυβέρνησή του για να περιορίσει τον αριθμό των εργαζόμενων καλλιτεχνών που στηρίζονται οικονομικά μέσα στην Πανδημία με πενιχρά βοηθήματα που σε τελική ανάλυση τα έχουμε πληρώσει ήδη μέσω εισφορών στον ΟΑΕΔ.

Είναι η άλλη πλευρά του λεγόμενου “επιτελικού κράτους” που σε όλες τις κυβερνήσεις μέχρι σήμερα λειτουργεί με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα όταν πρόκειται να δώσει δισεκατομμύρια στους εφοπλιστές, στους κατασκευαστές, τους καναλάρχες, στην πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ.

Το Πολυτεχνείο όμως δεν θα γίνει ένα αβλαβές εικόνισμα όσο και αν το προσδοκούν κάποιοι. Το Πολυτεχνείο είναι… τα συνθήματά του… και αποτελεί φάρο στις σύγχρονες διεκδικήσεις μας.

Φοβούνται τα λόγια που θα λέμε αύριο όλοι μαζί… Ενώνουμε τη φωνή μας στο τραγούδι του αγώνα, στο τραγούδι των σωματείων.”

ΦΩΤΟ: 902.gr

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ