ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

48 χρόνια μετά την εξέγερση φοιτητών και λαού στο Πολυτεχνείο, το μήνυμα «ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», παραμένει επίκαιρο. Μας καλεί σε νέους αγώνες για τη δημοκρατία, για την εργασία, για δημόσια δωρεάν παιδεία και υγεία για την ολόπλευρη ενίσχυσή τους, ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

Το Πολυτεχνείο αποτέλεσε συνέχεια των μεγάλων αγώνων του λαού μας , του 1821, του 1940, της εθνικής αντίστασης, του 1-1-4. Αποτελεί, μαζί με όλες τις υπόλοιπες ένδοξες στιγμές των αγώνων του λαού μας, παρακαταθήκη και πρόσκληση στους αγώνες της εποχής μας.

Ο αγώνας για εθνική ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία βρίσκεται πάντα στο προσκήνιο της πάλης του λαού για μια καλύτερη ζωή με κοινωνική δικαιοσύνη.

Τιμή και δόξα σε όλους και όλες που αγωνίστηκαν και έδωσαν τη ζωή τους ενάντια στην αμερικανοκίνητη χούντα των συνταγματαρχών, ενάντια στο φασισμό.

Η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου βρίσκει τον λαό μας, ακόμη μια χρονιά, εν μέσω οικονομικής και υγειονομικής κρίσης. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. από την πρώτη στιγμή, με αφορμή την πανδημία, χτύπησε μα απίστευτη σκληρότητα τις ελευθερίες και τα δικαιώματα του λαού. Με απανωτούς νόμους προσπαθεί να καταργήσει κατακτήσεις που κερδήθηκαν με αγώνες και αίμα, να διαλύσει τη συνδικαλιστική δράση.

Το δημόσιο σύστημα υγείας έχει φτάσει στα όριά του από την ανάλγητη πολιτική της Ν.Δ. και πλέον ζούμε μια υγειονομική τραγωδία. Η ακρίβεια φτωχοποιεί ακόμη περισσότερο μεγάλο κομμάτι του λαού, η δημόσια εκπαίδευση διαλύεται προς όφελος λίγων ιδιωτικών συμφερόντων, οι μικρές επιχειρήσεις οδηγούνται σε αφανισμό.

Το Πολυτεχνείο παραμένει φωτεινός φάρος και οδηγός κάθε δημοκρατικού αγώνα. Το Πολυτεχνείο ζει, γιατί τα αιτήματά του είναι πάντα επίκαιρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλεί τη νεολαία, τους εργαζόμενους , τους άνεργους, κάθε δημοκρατικό πολίτη να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής, τηρώντας  τα υγειονομικά μέτρα προστασίας.

Ζήτω το Πολυτεχνείο, ζήτω η 17η Νοέμβρη,
ζήτω οι αγώνες για μόρφωση,  δουλειά, δημοκρατία, για κοινωνική δικαιοσύνη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ