ΤΥΡΝΑΒΟΣ: ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΕ Η «ΩΔΗ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» (φωτο)

Πετυχημένη εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου στο “Μαξίμ”

Μία όμορφη εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι παραβρέθηκαν το Σάββατο στο Δημοτικό Θέατρο Τυρνάβου. Ο λόγος για τη συναυλία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ωδή στην Ελευθερία» με αφορμή την επέτειο της συμπλήρωσης 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

Η υπέροχη φωνή του τραγουδιστή Ανδρέα Καρακότα συνδυάστηκε αρμονικά τόσο με τα δύο χορωδιακά σύνολα (Μικτή Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου Τυρνάβου και Γυναικεία Χορωδία Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας) όσο και με τη Φιλαρμονική του Δήμου σε ένα μουσικό αφιέρωμα σε τραγούδια για την ελευθερία αλλά και για σημαντικές στιγμές της Ελλάδας και του Ελληνισμού έως σήμερα.

Ιδιαίτερο χρώμα στην παράσταση έδωσαν τα κείμενα του Γιώργου Σαράτση ο οποίος συνέδεσε με όμορφο και διδακτικό τρόπο τις μουσικές ενότητες της εκδήλωσης. Τη λαϊκή ορχήστρα αποτέλεσαν οι Μιχάλης Χώτος (Μπουζούκι), Κώστας Μαντές (πιάνο), Κώστας Μάτης (ακορντεόν), Θέμης Σαμαντζής (Κλαρίνο/Σαξόφωνο), Χρήστος Ανυφαντής (Μπάσο), Γιώργος Κατσάρας (κρουστά), Στέλιος Χαρός (κιθάρα) και Κώστας Ματσίγκος (επιμέλεια / κιθάρα).

Την καλλιτεχνική επιμέλεια της παράστασης είχε ο μαέστρος Νίκος Ευθυμιάδης. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Τυρνάβου κ. Γιάννης Κόκουρας, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Χριστόφορος Κατσαρός και πλήθος κόσμου.

Σημειώνεται επίσης ότι η συναυλία πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ