Κ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΙΕΣΟΥΝ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ ΡΙΧΝΟΥΝ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΠΙΤΑΞΗ ΓΙΑΤΡΩΝ

Πυρ και μανία ήταν σήμερα το απόγευμα ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας Κώστας Γιαννακόπουλος με αφορμή την έκδοση του ΦΕΚ που δίνει τη δυνατότητα στον υπουργό Υγείας να επιτάξει ιδιώτες γιατρούς και την αναπαραγωγή της είδησης για αυτήΝ την απόφαση.

“Αντί να ασχοληθούν όλοι με τον τρόπο που θα οδηγήσουν όλα και περισσότερους συμπολίτες μας στα εμβολιαστικά κέντρα ώστε να μπει ένα τέλος στη μάστιγα του κορωνοϊού και στη δραματική κατάσταση στα νοσοκομεία όλοι ασχολούνται με ένα πυροτέχνημα το οποίο προς το παρόν δεν έχει κάποιο αποτέλεσμα, αφού μέχρι σήμερα δεν υπάρχει ούτε μία επίταξη γιατρού. Εχουμε πει ότι δεν είναι κάποιο ουσιαστικό μέτρο και σίγουρα θα κριθεί στην πράξη όταν και αν ο υπουργός προχωρήσει σε επιτάξεις. Είπαμε οι επιτάξεις δεν λύνουν το πρόβλημα”, σημείωσε μιλώντας στο paidis.com φανερά ενοχλημένος με την κατάσταση που δημιουργείται, ο κ. Γιαννακόπουλος.

ΤΟ ΦΕΚ

Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ που προβλέπει και την επίταξη των ιδιωτών γιατρών που θα ριχτούν στη μάχη κατά της πανδημίας του κορονοϊού. Με αυτό τον τρόπο ξεκινά η επίταξη των ιδιωτών γιατρών που θα καλύψουν τα μεγάλα κενά που υπάρχουν στα νοσοκομεία της χώρας και θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ, δίνεται η δυνατότητα στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας για επίταξη παθολόγων, πνευμονολόγων και γενικών ιατρών σε Ανατολική Μακεδονία, Θράκη, Θεσσαλία, Κεντρική Μακεδονία, Δυτική και Μακεδονία.

Το μέτρο θα ισχύει για ένα μήνα. Όλα αυτά ενώ η πανδημία είναι σε έξαρση, ενώ χτες 6682 νέα κρούσματα και 87 νέοι θάνατοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι γιατροί που θα επιταχτούν θα είναι πάνω από 80.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ