ΜΕ ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Το διεκδικητικό πλαίσιο των αγροτικών συλλογών της επαρχίας στο σημερινό συλλαλητήριο στη Λάρισα

Αποφασισμένοι να διεκδικήσουν δυναμικά την επίλυση των προβλημάτων τους είναι οι αγρότες της επαρχίας Τυρνάβου που με τα τρακτέρ τους ξεκίνησαν λίγο μετά τις 11.30 π.μ. την πορεία τους προς τη Λάρισα όπου έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση μπροστά από το κτίριο της περιφέρειας Θεσσαλίας. Με αφορμή τη σημερινή κινητοποίηση οι αγρότες καθόρισαν το διεκδικητικό τους πλαίσιο το οποίο συνοψίζεται στα εξής:

1. Απαιτούμε άμεση λύση στην κατάφορη αδικία η οποία δεν έχει προηγούμενο, για τις υπερπρώιμες ποικιλίες (big bang, early may crest, carioca) οι οποίες ασφαλίστηκαν ως υπερπρώιμες όπως γινόταν κάθε χρόνο, τις οποίες σήμερα πετάνε απ΄έξω και θα πληρωθούν φέτος με τα μισά χρήματα. (από 0,68 σε 0,32)

2. Άμεση καταβολή του 40% των ζημιών σε όλες τις καλλιέργειες της ευρύτερης περιοχής μας, απαιτούμε σύμφωνα με τις εξαγγελίες τις κυβέρνησης να καταβληθεί το 100% των αποζημιώσεων για τον παγετό.

3. Αποκατάσταση των αδικιών για την μη καταβολή της προκαταβολής του 40% σε καλλιεργητές τις ευρύτερης περιοχής μας.

4. Άμεση ένταξη όλων αιτούντων της περιοχής μας στα προγράμματα αναμπέλωσης

5. Να δοθούν δικαιώματα φύτευσης οινοποιήσημων αμπελιών στους μικρομεσαίους αγρότες και όχι στους μεγαλοαγρότες και μεγαλοποτοποιούς.

6. Αφορολόγητο πετρέλαιο σε όλους τους καλλιεργητές και κτηνοτρόφους χωρίς περιορισμούς και εξαιρέσεις.

7. Μείωση του αγροκτηνοτροφικού ρεύματος στο 50%

8. Αλλαγή του αναχρονιστικού κανονισμού του ΕΛΓΑ, δημόσιος φορέας με επαρκή κρατική χρηματοδότηση που θα μας αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς για όλα τα ζημιογόνα αίτια και νόσους στην παραγωγή και στο κεφάλαιο.

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com

1 Trackback / Pingback

  1. ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΤΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ - Paidis.com

Comments are closed.