ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΕΔΕ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΦΥΛΗ ΒΙΑ

Ρένα Καραλαριώτου: Ενώνουμε δυνάμεις για την αντιμετώπιση του απαράδεκτου φαινομένου

«Η υπογραφή του Μνημονίου είναι μια σημαντική πρωτοβουλία στη σκιά μιας ζοφερής πραγματικότητας . Ενώνουμε δυνάμεις για την αντιμετώπιση περιστατικών παρενόχλησης και έμφυλης βίας.»

Τα παραπάνω σημείωσε, μεταξύ άλλων, η αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), κ.Ρένα Καραλαριώτου, κατά την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας , που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου , στην Αθήνα.

Το σχετικό Μνημόνιο , πρωτοβουλία της Επιτροπής Ισότητας της ΚΕΔΕ , υπογράφτηκε στα γραφεία της ΚΕΔΕ μεταξύ της Υφυπουργού , αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια κ. Μαρία Συρεγγέλα και του Πρόεδρου της ΚΕΔΕ κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, παρουσία της Αντιπρόεδρου της Επιτροπής Ισότητας ΚΕΔΕ κ. Ρένα Καραλαριώτου . Παρούσα επίσης και η βουλευτής και συντονίστρια της καμπάνιας “ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ” για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης κ. Έλενα Ράπτη .

Η κ. Καραλαριώτου, στην τοποθέτησή της, υπογράμμισε τη σημασία που έχει η ενεργοποίηση του Μνημονίου Συνεργασίας φορέων για την προώθηση της ισότητας των φύλων.
«Η υπογραφή του Μνημονίου είναι μια σημαντική πρωτοβουλία στη σκιά μιας ζοφερής πραγματικότητας . Ενώνουμε δυνάμεις για την αντιμετώπιση περιστατικών παρενόχλησης και έμφυλης βίας .

Η βία ενάντια στις γυναίκες δεν είναι ένα πεπερασμένο πρόβλημα που αντιμετωπίζει κανείς με κάποια απλά διοικητικά μέτρα . Απαιτείται συνεχής εγρήγορση και δράση από όλους . Να απευθυνθούμε στο σύνολο της κοινωνίας , σε γυναίκες και άνδρες , να δουλέψουμε όλοι μαζί για να σπάσουν τα στερεότυπα . »

Σκοπός του Μνημονίου είναι η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και η ενημέρωση και επιμόρφωση , των μελών των Δημοτικών Επιτροπών Ισότητας (ΔΕΠΙΣ) και των στελεχών των Κοινωνικών Υπηρεσιών των Δήμων ανά την Ελλάδα, προκειμένου να είναι σε θέση να αναγνωρίζουν και να συμβάλλουν στην προώθηση της ισότητας των φύλων, στην αντιμετώπιση περιστατικών παρενόχλησης και έμφυλης βίας και στην ενίσχυση της συμμετοχής των γυναικών στα κοινά και πιο συγκεκριμένα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Το Μνημόνιο έχουν υπογράψει ακόμη η Προεδρεύουσα του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ) κ. Αθανασία Ξεπαπαδάκου και η Πρόεδρος του ΔΣ του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) κ. Εύη Δραμαλιώτη.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com