ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΝΑ ΑΘΕΤΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ;

Παρέμβαση των δ.σ.* της παράταξης «ΣΥΝ-ΠΟΛΙΤΕΙΑ» για τις αστικές αναπλάσεις του Αμπελώνα

«Πρώτη αθέτηση: Σε ένα από τα πρώτα Δημοτικά Συμβούλια, το φθινόπωρο του 2019, είπατε κ. Δήμαρχε, πως χρειάζεται χρόνος (περίπου 5 μήνες) ώστε η τεχνική υπηρεσία του Δήμου να ολοκληρώσει κάποιες εκκρεμότητες στην υπάρχουσα μελέτη και να υποβάλλει την πρόταση των αστικών αναπλάσεων της πόλης του Αμπελώνα. Παρότι ο χρόνος θεωρήθηκε εξαρχής πολύ μεγάλος, πέρασαν δύο χωρίς να έχει γίνει τίποτα. Γιατί;

Δεύτερη αθέτηση: Μετά από αρκετούς μήνες στις 30 Ιουλίου του 2020 αλλάξατε τακτική. Ανακοινώσατε στο Δημοτικό Συμβούλιο, την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με την Αρχιτεκτονική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που θα προβλέπει τη σύνταξη νέας μελέτης για τις Αστικές Αναπλάσεις του Αμπελώνα.

Επισημάνατε τότε, πως η προγραμματική σύμβαση θα ερχόταν προς έγκριση στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και θα προέβλεπε ότι καθηγητής της σχολής (που κατάγεται από τον Αμπελώνα), θα αναλάμβανε τη σύνταξη της μελέτης, έναντι ενός τιμήματος που θα ανακοινωθεί μέσω της σύμβασης.

Τέλος υποσχεθήκατε ότι η νέα μελέτη που θα συντάξει η Αρχιτεκτονική Σχολή του ΑΠΘ, θα παραδοθεί στον Δήμο μέχρι το τέλος του 2020, ώστε να διαβιβαστεί στην Περιφέρεια που λέει πως έχει κλειδωμένη την χρηματοδότηση ύψους 1,2 εκατ. ευρώ.

Τρίτη αθέτηση: Τελικά αντί για Αρχιτεκτονική Σχολή μας προέκυψε ιδιωτικό μελετητικό γραφείο! Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε η κ. Σουρλαντζή, μέλος της παράταξής μας με τον τότε αντιδήμαρχο κ. Σακούτσιο Γεώργιο, μάθαμε ότι η μελέτη τελικά δόθηκε σε ιδιωτικό μελετητικό γραφείο και ότι θα είναι έτοιμη στον χρόνο που είχατε υποσχεθεί.

Πραγματικά δεν ξέραμε αν έπρεπε να αισθανόμαστε καλά με όλα αυτά. Τα ερωτήματα ήταν πολλά. Πέρασε και ο Δεκέμβρης του 2020 χωρίς να υλοποιηθεί και η νέα υπόσχεση.

Τέταρτη αθέτηση: Στις 29 Απριλίου του 2021 στην ορκωμοσία των δύο νέων Δημοτικών Συμβούλων της ΣυνΠολιτείας διαβεβαιώσατε ότι σε δέκα (10) μέρες η μελέτη θα είναι έτοιμη και θα πάει στην Περιφέρεια.

Πέμπτη αθέτηση: Στα επόμενα δύο Δημοτικά Συμβούλια λέτε πάλι τα ίδια.

Έκτη αθέτηση: Οκτώβριος του 2021. Μας ξαναλέτε ότι σε δέκα μέρες θα ετοιμαστούν τα τεύχη δημοπράτησης και θα κατατεθούν στην Περιφέρεια.

Κύριε Δήμαρχε τι συμβαίνει; Τι θα απαντήσετε στους δημότες του Αμπελώνα; Από πέντε μήνες φθάσατε στα δυόμισι χρόνια, τη μισή σας θητεία κι ακόμη τίποτα;

Για άλλη μια φορά (πρέπει να είναι η ένατη) οι σύμβουλοι της ΣυνΠολιτεία παρεμβαίνουν με σκοπό να τρέξει το θέμα των αστικών αναπλάσεων του Αμπελώνα».

*Σουρλαντζή Χαρίκλεια, Παιδή-Νασίκα Μαρία, Λαγκιώλη-Μπίλιου Φανή, Τσιόπας Χρήστος

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ