ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΤΙΜΩΡΙΑ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ!

Ανακοίνωση της Επιτροπής Ειρήνης Λάρισας (μέλος της ΕΕΔΥΕ)

Η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας (μέλος ΕΕΔΥΕ) καταδικάζει την απαράδεκτη και προκλητική τιμωρία που επιβλήθηκε στο στρατιώτη που συμμετείχε στην πορεία του Πολυτεχνείου της Αθήνας. Η κυβέρνηση της ΝΔ, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αλλά και η Διοίκηση του Κέντρου Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ) στο Μεγάλο Πεύκο φέρουν τεράστιες ευθύνες για την απόφαση αυτή, αφού επιβάλλουν ποινή σε στρατιώτη που άσκησε Νόμιμο Συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά του, συμμετέχοντας στη μεγαλειώδη πορεία για τον εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, τιμώντας την αντιδικτατορική πάλη του λαού μας ενάντια στις ΗΠΑ, στο ΝΑΤΟ, στην ΕΕ.

Γίνεται γι’ ακόμη μια φορά φανερό ότι τα συνθήματα του Πολυτεχνείου “Έξω το ΝΑΤΟ – Έξω αι ΗΠΑ” εξακολουθούν να ενοχλούν. Αποδεικνύεται ότι ο αγώνας του λαού και των νέων στρατευμένων που υπηρετούν τη θητεία τους, ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ αποτελεί καρφί στο μάτι της κυβέρνησης, των κομμάτων του ευρωατλαντισμού, καθώς και όλων όσων ταυτίζονται και προμοτάρουν τη χυδαία κι επικίνδυνη κυβερνητική προπαγάνδα περί της δήθεν ασφάλειας και σταθερότητας από τη συμμετοχή της χώρας στους σχεδιασμούς αυτούς.

Η Επιτροπή Ειρήνης στέκεται στο πλευρό των παιδιών του λαού που υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία. Η συμμετοχή τους στον αντιιμπεριαλιστικό εορτασμό του Πολυτεχνείου, οι δεκάδες επιστολές καταδίκης της συμμετοχής της χώρας μας στους πολεμικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ μας δίνουν δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε ακόμη πιο μαχητικά, πιο διεκδικητικά τον αγώνα μας. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και στεκόμαστε δίπλα σε όλους τους στρατιώτες που αγωνίζονται και διεκδικούν τα δικαιώματά τους!

Απαιτούμε η ποινή που ανακοινώθηκε στον καταδρομέα, για τη συμμετοχή του στον αντιιμπεριαλιστικό εορτασμό του Πολυτεχνείου, να ανακληθεί άμεσα!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ