Ο “ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ”. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΓΙΑ ΜΙΣΟΛΟΓΑ!

Παρέμβαση του Μ. Χαρακόπουλου για το υδατικό πρόβλημα

«Ο θεσσαλικός κάμπος τα τελευταία χρόνια απειλείται με ερημοποίηση και οικολογική καταστροφή. Ο Αχελώος που θα μπορούσε να συμβάλει στην περιβαλλοντική ισορροπία εδώ και χρόνια έχει βαλτώσει. Είναι θετικό ότι με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη δρομολογούνται μετά από πολλές δεκαετίες μεγάλα αρδευτικά έργα στη χώρα. Είναι καιρός να γίνει μια ουσιαστική συζήτηση και στη Βουλή των Ελλήνων για την ολιστική αντιμετώπιση του υδατικού ελλείμματος του πιο παραγωγικού κάμπου της χώρας, που είναι η Θεσσαλία. Ο “ελέφαντας είναι μέσα στο δωμάτιο”.

Τα ημιτελή έργα του Αχελώου είναι εδώ. Δεν μπορεί κανείς να προσποιείται ότι δεν τα βλέπει! Όσοι ιδιαίτερα είναι κατά της Μεσοχώρας και της Συκιάς, που θα παράγουν “πράσινη” φιλική προς το περιβάλλον ενέργεια, οφείλουν να πουν τι θα κάνουν με τα ημιτελή έργα. Θα τα γκρεμίσουν για να επανέλθει στην προτέρα κατάσταση το περιβάλλον της περιοχής και πόσο αυτό θα στοιχίσει; Δεν είναι ώρα για μισόλογα».

Τα παραπάνω τονίζει σε δήλωσή του ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή την άσκηση κοινοβουλευτικού ελέγχου μέσω του οποίου ζητά την ενημέρωση της βουλής και δι’ αυτής των Θεσσαλών για την αντιμετώπιση του υδατικού προβλήματος της Θεσσαλίας.

Ο κυβερνητικός βουλευτής συνηγορεί στην Αναφορά -που έως σήμερα, όπως ενημερώθηκε, δεν έχει απαντηθεί- της Επιτροπής Διεκδίκησης επίλυσης του Υδατικού προβλήματος της Θεσσαλίας (Ε.Δ.Υ.ΘΕ.) με την οποία παρουσιάζονται οι βασικές πτυχές του υδατικού προβλήματος και οι πολυεπίπεδες επιπτώσεις του στην αγροτική παραγωγή, την οικονομία και το περιβάλλον του γεωγραφικού διαμερίσματος.

Η νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση του Θεσσαλού πολιτικού απευθύνεται προς τους υπουργούς Επικρατείας κ. Γιώργο Γεραπετρίτη, Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σπήλιο Λιβανό.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος επισημαίνει ιδιαίτερα ότι οι κίνδυνοι που -όπως υπογραμμίζει η Ε.Δ.Υ.ΘΕ.- προκύπτουν από τα ημιτελή έργα για τον Αχελώο στη Συκιά, αιτιολογούν την αναγκαιότητα για τελικές αποφάσεις. Επιπλέον ζητά να δοθεί η δυνατότητα στη Επιτροπή Διεκδίκησης να παρουσιάσει της απόψεις της ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από πρωτοβουλία του Βουλευτή Λαρίσης και σχετική επιστολή του προς την πρόεδρο της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής κ. Διονυσία Αυγερινοπούλου υπήρξε μια πρώτη συνεδρίαση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής στις 23 Ιουλίου 2021, στην οποία, μεταξύ άλλων, έλαβαν τον λόγο ο πρόεδρος του Γεωπονικού Συλλόγου Λάρισας κ. Κώστας Γιαννακός, ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Φάνης Γέμτος και ο αντιδήμαρχος Λαρισαίων κ. Ντίνος Διαμάντος.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, που είχε πρωτοστατήσει και για την πραγματοποίηση στις 16.01.20 της σύσκεψης υπό τον υπουργό Επικρατείας κ. Γιώργο Γεραπετρίτη όλων των συναρμόδιων υπουργών και φορέων της Θεσσαλίας για την απεμπλοκή των έργων του Αχελώου, καλεί τους αρμόδιους υπουργούς να προχωρήσουν στην αξιολόγηση και την ικανοποίηση του αιτήματος της Επιτροπής Διεκδίκησης επίλυσης του υδατικού προβλήματος της Θεσσαλίας και την ενημέρωσή του επ’ αυτού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ