ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΙΣ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Θα μιλήσουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Κ. .Ζαχαριάδης, Ν. Παππάς, Π. Πολάκης, Χ. Σπίρτζης, Ολ. Τελιγιορίδου, Σ. Τζουμάκας και Γ. Τσίπρας

Πρόσκληση συμμετοχής σε εκδήλωση συζήτηση για την προοδευτική διακυβέρνηση στη χώρα με τη συμμετοχή γνωστών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. απευθύνουν Λαρισαίοι που κινούνται στον ευρύτερο δημοκρατικό χώρο και δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς της επαγγελματικής και κοινωνικής ζωής του τόπου. Οι υπογράφοντες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Αλ. Τσίπρα για μια προοδευτική διακυβέρνηση στο κείμενό τους αναφέρουν:

“Σε μία χώρα που βρίσκεται αντιμέτωπη με τα αποτελέσματα της έλλειψης ουσιαστικής στρατηγικής για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Στην οποία η πανδημική κρίση χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση για την εφαρμογή αντιδραστικών, αντιλαϊκών μέτρων που διχάζουν τον λαό και αναδιανέμουν τον πλούτο εις βάρος των μη προνομιούχων. Όπου ακόμη και σε αυτή την συγκυρία φαίνεται ξεκάθαρα η πρόθεση της κυβέρνησης να αποδυναμώσει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας προς όφελος των ιδιωτών.

Όπου τα δημόσια ταμεία χρησιμοποιούνται για τον πλουτισμό των εγχώριων ελίτ και την προβολή της εικόνας των κυβερνώντων. Όπου ο θεσμικός εκτροχιασμός έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Όπου χιλιάδες νέοι βρέθηκαν εκτός Πανεπιστημίων προς όφελος των ιδιωτικών κολεγίων. Όπου τα εργασιακά δικαιώματα συνεχώς συρρικνώνονται. Όπου η εξωτερική πολιτική ασκείται προς όφελος και για την εξυπηρέτηση ξένων συμφερόντων. Όπου εν κατακλείδι η ίδια η Δημοκρατία και η ανεξαρτησία της χώρας τίθεται υπό αμφισβήτηση, είναι υποχρέωση όλων των δημοκρατικών, προοδευτικών πολιτών να αναλάβουν δράση προκειμένου να ανατραπεί η σημερινή δυστοπία.

Στο πλαίσιο αυτών των προβληματισμών εμείς οι υπογράφοντες την παρούσα πρόσκληση, άτομα ανεξάρτητα, που ανήκουμε στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο, εμπνεόμενοι από δημοκρατικά ιδεώδη, που ζούμε και εργαζόμαστε στο Νομό Λάρισας, με ενεργό συμμετοχή στην επαγγελματική, κοινωνική, συνδικαλιστική και πολιτιστική ζωή του τόπου μας. Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα και το όραμα το προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, Αλέξη Τσίπρα, για την προοδευτική διακυβέρνηση, όπως αυτό εκφράστηκε κατά την ομιλία του τον Σεπτέμβριο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, αποφασίσαμε να ενεργοποιηθούμε. Σκοπός μας η πραγματοποίηση εκδήλωσης στην Λάρισα, την 26η Νοεμβρίου 2021, ημέρα Παρασκευή, στο Δημοτικό Ωδείο με θέμα την Προοδευτική Διακυβέρνηση και Ομιλητές τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ :

1.Ζαχαριάδη Κώστα

2.Παππά Νίκο

3.Πολάκη Παύλο

4Σπίρτζη Χρήστο

5.Τελιγιορίδου Ολυμπία

6.Τζουμάκα Στέφανο

7.Τσίπρα Γεώργιο

Θεωρούμε πως, ως προοδευτικοί πολίτες, έχουμε υποχρέωση να σταθούμε ανάχωμα στην αντιλαϊκή πολιτική που ασκείται από την κυβέρνηση και πως είναι απαραίτητη η ενεργός συμμετοχή μας στην δημιουργία ενός αρραγούς προοδευτικού και δημοκρατικού μετώπου που θα θέσει τις βάσεις για την ανάδειξη και επιδίωξη της προοδευτικής διακυβέρνησης και της ανασυγκρότησης του μεγάλου προοδευτικού δημοκρατικού χώρου.

Η Οργανωτική Επιτροπή

1. Αποστόλου Λάζαρος, Αγρότης- Μέλος Δ.Σ. Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Θεσσαλίας.

2. Μυτούλας Γεώργιος, Μέλος Δ.Σ. Εργαζομένων ΕΚΑΒ Θεσσαλίας.

3. Ρουπακιάς Γεώργιος, Επιχειρηματίας.

4. Τοπαλίδης Χρήστος-Δημήτριος, Δικηγόρος, πρόεδρος Συλλόγου Ποντίων Λάρισας, τέως πρόεδρος Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

5. Χλαπανίδα Χριστίνα, Δικηγόρος-Διαμεσολαβήτρια, Νομική σύμβουλος Αγροτικού Συν/σμου ”ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΓΗ”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ