Η ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

Η ανακοίνωση της παράταξης που υπογράφει ο επικεφαλής της Αστ. Ροντούλης

Η 20η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί ως «Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού», καθώς αποτελεί την επέτειο υιοθέτησης της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού από τη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Στη  “Δράση Πολιτών”  πιστεύουμε ότι η πρόσβαση των νέων ανθρώπων στην εκπαίδευση, στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και σε ευκαιρίες προσωπικής εξέλιξης –χωρίς να παρεισφρύει η παραμικρή διάκριση φύλου , φυλής , χρώματος, πλούτου ή αναπηρίας – αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε όλοι, από κοινού, προκειμένου να χτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον.

Στον 21ο αιώνα καλούμαστε να δράσουμε για να αμβλύνουμε τα προβλήματα της παιδικής θνησιμότητας, της πείνας και της αρρώστιας, της παιδικής εργασίας, της ανυπαρξίας ή της εγκατάλειψης του σχολείου, της χαμένης παιδικότητας. Εκατομμύρια παιδιά, σε ολόκληρο τον κόσμο, υποφέρουν από ανέχεια, υφίστανται κοινωνικό αποκλεισμό και εκμετάλλευση, δεν έχουν πρόσβαση σε βασική μόρφωση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ενώ η  παιδική εργασία με τη σειρά της διαιωνίζει τη φτώχεια αποκλείοντας τα παιδιά από τη δυνατότητα εκπαίδευσης και οποιαδήποτε προοπτική για οικονομική και κοινωνική ανέλιξη.

Η δράση μας , όμως , δεν πρέπει να μένει στα λόγια. Πρέπει να μετουσιώνεται καθημερινά σε πράξεις, σε έναν καθημερινό αγώνα βελτίωσης των συνθηκών ζωής των παιδιών μας, σκεπτόμενοι ότι όλα τα παιδιά της γης είναι δικά μας παιδιά.

Γιατί, όπως λέει ο ποιητής , ” υπερασπίσου το παιδί, γιατί αν γλυτώσει το παιδί , ο κόσμος θα έχει ελπίδα “.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ