Στην ημερίδα που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας, με αντικείμενο «Το υδατικό πρόβλημα της Θεσσαλίας», παρέστη η βουλευτής Λάρισας και Τομεάρχης Εσωτερικών του Κινήματος Αλλαγής, Ευαγγελία Λιακούλη, η οποία, στην δημόσια τοποθέτησή της , επεσήμανε τα εξής :
«Η ενδιαφέρουσα ημερίδα, υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Θεσσαλίας, που έλαβε χώρα σήμερα στη Λάρισα, διαπραγματεύθηκε το υδατικό πρόβλημα της Θεσσαλίας και έδωσε το βήμα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, σε τοπικούς φορείς της αυτοδιοίκησης, σε επιστήμονες και σε εκπροσώπους των σχετικών τοπικών οργανισμών, για να τοποθετηθούν επί του φλέγοντος αυτού ζητήματος, το οποίο τυραννάει εδώ και δεκαετίες τον τόπο μας.
Το υδατικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιφέρεια της Θεσσαλίας είναι πολυσύνθετο και, όπως όλα δείχνουν, επιδεινώνεται διαρκώς λόγω της κλιματικής κρίσης.
Ο ομφαλός της Ελλάδας, η παραγωγική Θεσσαλία, με τις μεγάλες δυνατότητες και προοπτικές, με τον πλούσιο κάμπο, με τα συμβατά, τα βιολογικά και τα προϊόντα με ονομασία προέλευσης και μοναδικές πιστοποιήσεις, δεν μπορεί να αφεθεί αβοήθητη, χωρίς διασφάλιση της επάρκειας του νερού που χρειάζεται. Εμείς, στο Κίνημα Αλλαγής, ετοιμάζουμε ολοκληρωμένο πρόγραμμα με τον τίτλο «Μεσόγειος», ένα φιλόδοξο σχέδιο, το οποίο και θα παρουσιαστεί σε λίγο καιρό.
Σχετικά με το έργο μεταφοράς νερού από τον Αχελώο, το οποίο θεωρώ όρο εκ των ων ουκ άνευ για την πεδιάδα της Θεσσαλίας, είναι γνωστές σε όλους μας οι αντιδράσεις και αντιστάσεις που έχουν προκληθεί, όμως, πρέπει επιτέλους η Κυβέρνηση να μας δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, αλλά και τα στάδια εκτέλεσης του έργου.
Να πούμε την αλήθεια στον κόσμο: δεν είναι ένα έργο χωρίς αντιρρήσεις . Αντίθετα, προκαλεί μεγάλες αντιδράσεις που αμφιβάλλω ότι πραγματικά θέλει η Κυβέρνηση να τις διαχειριστεί.
Οι Θεσσαλοί οφείλουμε να έχουμε ενιαία φωνή, καθαρή φωνή και να απαιτήσουμε απαντήσεις. Συνοδευτικά του έργου του Αχελώου, τα μικρά αρδευτικά έργα, που θα δώσουν πνοή σε όλη τη Θεσσαλία, πρέπει να προχωρήσουν ώστε να μπορεί να συνεχίσει η παραγωγή.
Δύο, λοιπόν, είναι οι κατευθύνσεις που οφείλουμε να θέσουμε στη σημερινή μας συζήτηση: το πότε και το πως. Αυτά είναι τα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν, προκειμένου να υπάρξει ελπίδα υλοποίησης. Γιατί, αλλιώς, όλα όσα συζητήσαμε σήμερα, θα παραμείνουν ευχές. Αυτό που χρειάζεται, είναι έργα και δεσμεύσεις. Αναμένουμε από τον Υπουργό να εξαγγείλει ένα σαφές και ορισμένο χρονοδιάγραμμα, αλλά και να μας ενημερώσει για τις χρηματοδοτήσεις και τον τρόπο με τον οποίο αυτά τα έργα θα πραγματοποιηθούν.
Γιατί, μόνο έτσι, θα επιτευχθεί τόσο η αποτελεσματική στήριξη του αγροτικού κόσμου της Θεσσαλίας όσο και η καλύτερη δυνατή θωράκιση της περιφέρειάς μας ενάντια στην κλιματική κρίση» .