ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΑΣΤΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΟ Κ.Υ ΠΑΛΑΜΑ ΣΕ 48 ΑΤΟΜΑ

Η πρώτη ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση και σειρά άλλων σοβαρών ποινικών αδικημάτων σχετικά με την έκδοση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού ασκήθηκε από τις εισαγγελικές αρχές, που ερεύνησαν την υπόθεση στο Κέντρο Υγείας Παλαμά στην Καρδίτσα.

Η δίωξη ασκήθηκε σε συνολικά 48 άτομα, με τουλάχιστον 4 εξ αυτών να διώκονται σε βαθμό κακουργήματος για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, εγκληματική οργάνωση και δωροληψία. Τα αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα που αποδίδονται είναι δωροδοκία, συνέργεια σε δωροδοκία, ψευδή βεβαίωση, χρήση ψευδούς βεβαίωσης και πλαστογραφία.

Η υπόθεση παραπέμφθηκε σε τακτικό ανακριτή στο Πρωτοδικείο της Καρδίτσας ο οποίος αναμένεται να καλέσει τους κατηγορούμενους να απολογηθούν για τα αδικήματα που κατά περίπτωση τους αποδίδονται.

πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμός

“Μαϊμού” εμβολιασμοί: Συνεχίζεται η έρευνα για τα πλαστά πιστοποιητικά
Η έρευνα πάντως για την έκδοση και χρήση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης συνεχίζεται και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας σύμφωνα και με την παραγγελία που έχει δώσει ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Πλιώτας είχε παρέμβει αμέσως μετά τον εντοπισμό 44χρονης διοικητικής υπαλλήλου στο Κέντρο Υγείας Καρδίτσας να προμηθεύει ψευδή πιστοποιητικά σε περισσότερες από 34 περιπτώσεις πολιτών που θέλησαν να μην εμβολιαστούν.

enikos.gr – της Άννας Κανδύλη

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com