Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ: ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

Παρέμβαση του πρώην δημάρχου Ελασσόνας στη διήμερη Συνεδρίαση της Επιτροπής ΕΣΠΑ της ΚΕΔΕ στην Αρχαία Ολυμπία για το νέο ΕΣΠΑ

Σημαντικές συναντήσεις πανελλήνιου ενδιαφέροντος που αφορούν στην τοπική αυτοδιοίκηση και στο Ε.Σ.Π.Α. 2021-2027 πραγματοποιήθηκαν στην Αρχαία Ολυμπία το διήμερο Παρασκευή 19 και Σάββατο 20 Νοεμβρίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και στο αμφιθέατρο της Ολυμπιακής Ακαδημίας.

Ειδικότερα, το πρωί της Παρασκευής συνεδρίασε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αρχαίας Ολυμπίας η Επιτροπή Ε.Σ.Π.Α. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, όπου έγινε εκτενής αναφορά και ενημέρωση για την πορεία του νέου ΕΣΠΑ 2021-2027, καθώς και για το Ταμείο Ανάκαμψης.

Στη διάρκεια της ημερίδας αναδείχθηκαν ζητήματα που έχουν άμεση σχέση με τους Δήμους και την έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού (πολιτικών μηχανικών), για τους οποίους θα πρέπει να υπάρξει ειδική μέριμνα διαφορετικά δεν θα μπορέσουν οι μικροί Δήμοι να απορροφήσουν τα κονδύλια που τους αναλογούν.

Όπως σημειώθηκε ακόμη από τους εισηγητές, οι Δήμοι πρέπει να συμμετέχουν στη διαμόρφωση των προσκλήσεων των προγραμμάτων.

Στη διάρκεια των εργασιών της δεύτερης ημέρας, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις της Ολυμπιακής Ακαδημίας, υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ, της Ε.Ε.Τ.Α.Α και της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας με κεντρικό θέμα τα Χρηματοδοτικά Προγράμματα της Νέας Προγραμματικής Περιόδου 2021-27 και τις ευκαιρίες για τους ΟΤΑ Α΄βαθμού.

Στόχος των διήμερων αυτών ενημερωτικών ημερίδων ήταν η έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση και προετοιμασία των ΟΤΑ, για την αποτελεσματική αξιοποίηση των χρηματοδοτικών πηγών και εργαλείων της επόμενης προγραμματικής περιόδου.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ