ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΕΞΟΔΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΖΗΤΑ Ο Μ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Τα έξοδα παράστασης-κίνησης των προέδρων των Κοινοτήτων, ώστε αυτά να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες και να μην αποτελούν σκόπελο στην άσκηση των καθηκόντων τους, αποτέλεσαν το αντικείμενο της συνάντησης του προέδρου της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτή Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου με τον Γενικό Γραμματέα Εσωτερικών του υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχάλη  Σταυριανουδάκη.

Ο Θεσσαλός πολιτικός, μετέφερε στον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα τις ενστάσεις που εκφράζουν οι πρόεδροι Κοινοτήτων, σχετικά με τους παράγοντες που καθορίζουν το ύψος των εξόδων παράστασης-κίνησης που λαμβάνουν και το αίτημά τους για την ύπαρξη ενός ορθολογικότερου τρόπου υπολογισμού. Όπως επεσήμανε, μετά από ενημέρωση που είχε από τους προέδρους των Κοινοτήτων Γιάννουλης κ. Γιάννη Δαβλέρη και Φαλάνης κ. Κώστα Λυγούρα, του Δήμου Λαρισαίων, στον υπολογισμό των εξόδων των προέδρων θα πρέπει να υπολογίζονται και άλλοι παράγοντες, όπως ο πληθυσμός των Κοινοτήτων, ο οποίος αυξάνει εκθετικά τις υποχρεώσεις των αυτοδιοικητικών οργάνων. Συνεπώς, η σημερινή μονοσήμαντη εξάρτηση του ύψους των εξόδων παράστασης-κίνησης αποκλειστικά και μόνο από τη χιλιομετρική απόσταση από την έδρα του δήμου, έχει οδηγήσει σε στρεβλώσεις, που πρέπει να διορθωθούν.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος που έχει ασκήσει κοινοβουλευτικό έλεγχο για θέμα, ενημέρωσε τον κ. Σταυριανουδάκη για τη σύμφωνη γνώμη της ΠΕΔ Θεσσαλίας, όπως έχει εκφραστεί με σχετική επιστολή του προέδρου της κ. Θανάση Νασιακόπουλου, η οποία έχει κοινοποιηθεί τόσο στο υπουργείο Εσωτερικών όσο και στο προεδρείο της ΚΕΔΕ.

Ο Γενικός Γραμματέας ανέφερε ότι το ζήτημα της αναπροσαρμογής των εξόδων παράστασης θα εξεταστεί συνολικότερα, δεδομένων και το προβλημάτων που ενσκήπτουν και για τη νησιωτική χώρα, με όλες τις παραμέτρους που μπορούν να το επηρεάζουν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ

loading...