ΣΕ ΔΑΜΑΣΙ ΚΑΙ ΑΓΙΑ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΝ ΣΤ. ΑΡΑΧΩΒΙΤΗ

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που περιοδεύει σήμερα, 24/11/21, στον νομό Λάρισας, με επικεφαλής τον πρώην υπουργό και νυν τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σταύρο Αραχωβίτη, επισκέφθηκε διαδοχικά την Αγιά και το Δαμάσι όπου είχε σειρά επαφών με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης του επαγγελματικού κόσμου και των αγροτών αλλά και με πολίτες και συζήτησε μαζί τους για τα προβλήματα που τους απασχολούν.

Αρχικά πραγματοποίησε σύσκεψη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αγιάς με τον δήμαρχο Αντώνη Γκουντάρα και εκπροσώπους της περιοχής από τον αγροτικό και τον τουριστικό κλάδο, αλλά και τον κλάδο της εστίασης, ενόψει της επικείμενης επίσκεψης του προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα αύριο Πέμπτη στο νομό Λάρισας.

Συγκεκριμένα, ο Σταύρος Αραχωβίτης, η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λάρισας Άννα Βαγενά, ο γραμματέας της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λάρισας, Βασίλης Ζωγράφος, ο συντονιστής της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αγιάς, Χρήστος Καββαδίας και ο υπεύθυνος αγροτικού τμήματος ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λάρισας, Γιάννης Ζαχαράκης, είχαν μία πολύ δημιουργική συζήτηση με τον κ. Γκουντάρα, τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, Αγροτικής Ανάπτυξης και Αλιείας Βασίλη Σμυρλή, τον αντιδήμαρχο Τουρισμού, Πολιτισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Νίκο Ντάγκα, τον πρώην αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, Αγροτικής Ανάπτυξης και Αλιείας, Ευάγγελο Κρανιώτη και εκπροσώπους των εν λόγω κλάδων, που πλήττονται σοβαρά από τα μέτρα για την πανδημία. Παρόντες στη σύσκεψη ήταν επίσης οι: Γιώργος Ζέικος, πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αγιάς «Κίσσαβος», Θάνος Σοφλιός και Γιάννης Λαδάς.

Κατά τη συζήτηση, αναπτύχθηκαν αναλυτικά όλα τα σοβαρά θέματα που απασχολούν τους αγρότες της περιοχής, με βασικότερο το θέμα του αποκλεισμού από τη συνδεδεμένη ενίσχυση προϊόντων, που αποτελούν το κύριο μέρος της τοπικής παραγωγής, όπως και κρίσιμα θέματα που αφορούν τον τουρισμό και την εστίαση.

Το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διαβεβαίωσε τους παρευρισκόμενους ότι όλα τα ζητήματα για τα οποία έλαβαν ενημέρωση θα μεταφερθούν στον πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να μεθοδευτεί κάθε δυνατή κοινοβουλευτική παρέμβαση για τη διεκδίκηση της ικανοποίησης των σχετικών αιτημάτων.

ΣΤΟ ΔΑΜΑΣΙ

Το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. στο οποίο προστέθηκαν το μέλος της ΝΕ Χρ. Τσιόπας και ο γραμματέας της ΟΜ Τυρνάβου Ν. Γεωργάκης, επισκέφθηκε το Δαμάσι όπου είχε συνάντηση με εκπροσώπους των αγροτών με επικεφαλής τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Γιάννη Γκανά, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν τα προβλήματα και οι καθυστερήσεις στην καταβολή των αποζημιώσεων για τον παγετό του Απριλίου, αλλά και οι περιορισμοί για τους νέους και τους μικρούς αγρότες στο πρόγραμμα αναμπέλωσης και νεών φυτεύσεων.

Στο Δαμάσι το κλιμάκιο είχε συνάντηση και με σεισμόπληκτους που παραμένουν στα κοντέινερς οι οποίοι περιέγραψαν με μελανά χρώματα την καθημερινότητά τους κάνοντας λόγο για εμπαιγμό από την πλευρά της πολιτείας.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com