ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Δήλωση του βουλευτή Λάρισας της ΝΔ Χρ. Κέλλα

«Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει τις νομοθετικές πρωτοβουλίες για να βάλει φραγμό στη σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση των παιδιών και να ενεργοποιήσει την κοινωνία, ως συμμέτοχο στην εθνική εκστρατεία αντιμετώπισης των βουβών, συνήθως, εγκλημάτων.

Έτσι, μετά τις πρόσφατες αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, που αυστηροποιεί τις ποινές για το βιασμό ανηλίκων και σκληρά εγκλήματα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πενταετές Εθνικό Σχέδιο Δράσης».

Αυτά δήλωσε ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, με αφορμή την πρόσφατη Ευρωπαϊκή Ημέρα για την Προστασία των Παιδιών από τη Σεξουαλική Κακοποίηση και Εκμετάλλευση και την σχετική ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην εκδήλωση της Βουλής.

Ο Χρήστος Κέλλας απευθύνει κάλεσμα προς όλους τους φορείς να συμμετέχουν ενεργά στην ουσιαστική, τολμηρή και ολιστική παρέμβαση της κυβέρνησης, βάζοντας τέλος σ’ ένα “υπόγειο κοινωνικό φαινόμενο”, που δεν τιμά τη σύγχρονη κοινωνία μας.

«Η ευρωπαϊκή ημέρα για την προστασία των παιδιών από τη σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση, αποτελεί υπενθύμιση αυτής της ζοφερής πραγματικότητας και ένα κάλεσμα για δράση.

Οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης κι άλλων Οργανισμών και Φορέων έχουν ως στόχο να ενθαρρύνουν την αποκάλυψη από τα ίδια τα παιδιά-θύματα, τον εντοπισμό όσο το δυνατόν πιο πρώιμα, των κρουσμάτων σεξουαλικής κακοποίησης και βίας των παιδιών, ώστε να διερευνώνται ενδελεχώς όλες οι σχετικές καταγγελίες, ή ακόμη και οι υπόνοιες», καταλήγει ο Λαρισαίος γιατρός.

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com