Η ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Το μήνυμα του Χρ. Κέλλα για τη σημερινή παγκόσμια ημέρα κατά της βίας σε βάρος των γυναικών

«Σαν σύγχρονη και δημοκρατική κοινωνία οφείλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα στις κακοποιημένες γυναίκες, θύματα ενδοοικογενειακής βίας, ότι πλέον δεν είναι μόνες και να τις βοηθήσουμε να βρουν την ψυχική δύναμη για να καταγγείλουν περιστατικά έμφυλης βίας. Έχουν δίπλα τους την οργανωμένη Πολιτεία, μας έχουν όλους στο πλευρό τους».

Αυτό αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε μήνυμά του ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ, βουλευτής ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, με αφορμή την 25η Νοεμβρίου που έχει οριστεί ως η Παγκόσμια ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών.

«Η Διεθνής Ημέρα Εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών, προσφέρεται, όχι μόνο ως μια ιδανική ευκαιρία έντονου προβληματισμού για όλη την κοινωνία, αλλά και δράσης για την ευαισθητοποίηση όλων.

Η καταπολέμηση του φαινομένου, πρέπει να ξεκινά με την παραδοχή ότι η βία δεν είναι ενέργεια επίδειξης ισχύος, αλλά αποτελεί πράξη απόλυτης δειλίας, ανανδρίας και αθλιότητας», σημειώνει ο Λαρισαίος πολιτικός και προσθέτει:

«Η βία κατά των γυναικών και των κοριτσιών είναι μια παγκόσμια πανδημία, μια ντροπή για τις σύγχρονες κοινωνίες και ένα μείζον ζήτημα για τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα.

Αχνό φως αισιοδοξίας, μέσα στο σκοτάδι των βίαιων συμπεριφορών, το τέλος του ταμπού της σιωπής, καθώς όλο και περισσότερες γυναίκες, βρίσκουν την ψυχική δύναμη να δημοσιοποιήσουν το πρόβλημα και να καταγγείλουν τον θύτη.

Σημαντικό ρόλο σε αυτή την μεγάλη αλλαγή, διαδραματίζουν φορείς, δίκτυα, σύλλογοι και κινήματα, που με αστείρευτη δύναμη ψυχής, αφυπνίζουν συνειδήσεις, κινητοποιούν και ευαισθητοποιούν θύματα, πολίτες και κράτη να δράσουν, ώστε να μπει ένα τέλος στην παρενόχληση και τη βία.

Σε αυτή την κατεύθυνση, η κυβέρνησή μας συνεχίζει τις νομοθετικές της πρωτοβουλίες, αυστηροποιώντας τις  ποινές και ενισχύοντας τα θύματα να μιλήσουν και να καταγγείλουν τα περιστατικά βίας.

Για τον σκοπό αυτό δημιουργήσαμε ένα σταθερό Δίκτυο Δομών για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της βίας. Σπάμε τα έμφυλα στερεότυπα και συμπεριφορές και δημιουργούμε ένα αίσθημα ασφάλειας και προστασίας, στέλνοντας το μήνυμα πως κανένα κορίτσι και καμιά γυναίκα, που θέλει να καταγγείλει περιστατικό βίας ή παρενόχλησης, δεν θα είναι μόνη.

Ασφαλώς και τα βήματα που απαιτούνται για να μπορούμε να μιλούμε για μια δραστική αλλαγή της κατάστασης, είναι ακόμη πολλά, όμως θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι, πως η πολιτεία, θα κάνει ότι απαιτείται, ώστε οι θύτες να φοβούνται να δράσουν και τα θύματα να μην φοβούνται να μιλήσουν».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ