ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ

Κοινή ανακοίνωση της ΕΟΑΣΝ Λάρισας και των Αγροτικών Συλλόγων της περιοχής

Χθες βράδυ πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μελών των Δ.Σ των Αγροτικών Συλλόγων του Δήμου Αγιάς την οποία απασχόλησε το γνωστό πρόβλημα με τα μήλα και άλλα προϊόντα της περιοχής και η κλιμάκωση της κινητοποίησης που ξεκίνησε με το μεγάλο μαζικό συλλαλητήριο με τρακτέρ στην Αγιά πριν δυο εβδομάδες.

Η μεγάλη συμμετοχή στο συλλαλητήριο ανέδειξε το υπαρκτό και σοβαρό πρόβλημα στο εισόδημα των αγροτών της Αγιάς. Έδειξε επίσης ότι υπάρχουν οι αγωνιστικές διαθέσεις και η πίστη στον αγώνα μας για κλιμάκωση στην διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας.

Αυτή η κλιμάκωση αποφασίστηκε να έχει την μορφή της συγκέντρωσης στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, απαιτώντας συνάντηση με τον Υπουργό και ικανοποίηση των αιτημάτων μας.
Ήδη βρισκόμαστε σε επικοινωνία όλες τις προηγούμενες ημέρες με συναδέλφους από τους Αγροτικούς Συλλόγους Ζαγοράς, Μακρυράχης, Πουρί στο Πήλιο και με συναδέλφους από Πέλλα, Καστοριά, Κοζάνη ώστε να συμμετέχουμε όλοι μαζί και από κοινού.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου στην Αθήνα προσπαθούμε να κλείσουμε την συνάντηση με τον υπουργό.
Για την συμμετοχή και την κάθοδο με τα λεωφορεία οι συνάδελφοι αγρότες πρέπει να έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή rapid test της προηγούμενης ημέρας.
Παλεύουμε και διεκδικούμε ανυποχώρητα:

• Σύνδεση των επιδοτήσεων με την παραγωγή και όσους πραγματικά παράγουν. Όσο όμως ισχύει το καθεστώς της συνδεδεμένης ενίσχυσης θεωρούμε αδιανόητη και ως σκέψη να κοπεί από τα μήλα, κάστανα, αμύγδαλα αρπάζοντας κυριολεκτικά από την τσέπη των παραγωγών χιλιάδες ευρώ.

• Να ενισχυθούν τα μήλα και να υπάρχει κάλυψη της απώλειας εισοδήματος αφού είναι προϊόν που υπέστη σοβαρή οικονομική ζημιά από τα μέτρα της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Πολύ περισσότερο αφού είναι παραγωγή η οποία είχε δεχτεί συντριπτικό πλήγμα και έπεσαν οι τιμές στα τάρταρα από το εμπάργκο της Ε.Ε στην Ρωσία και ουδέποτε αποζημιωθήκαμε για την απώλεια εισοδήματος.

• Να ενταχθούν τα κεράσια στα προϊόντα που λαμβάνουν συνδεδεμένη ενίσχυση.

• Να δοθούν άμεσα οι προκαταβολές από τον παγετό της 9ης Απριλίου και ως τέλος του χρόνου να γίνει η συνολική εξόφληση της αποζημίωσης από τον ΕΛΓΑ. Να αλλάξει ο αναχρονιστικός κανονισμός του ΕΛΓΑ, να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% για όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους την παραγωγή και το κεφάλαιο με επαρκή κρατική χρηματοδότηση.

• Να μειωθεί εδώ και τώρα το τεράστιο κόστος παραγωγής σε πετρέλαιο, ΔΕΗ, τιμές σε μέσα και εφόδια, να καταργηθεί ο ΦΠΑ.

Όλοι στην Αθήνα την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου. Παλεύουμε για την επιβίωση μας! Να μην λείψει κανείς!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ